Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hikmet Projesi’nin yürütülmesi amacıyla pilot okul seçildi

Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından “Hikmet Projesi”nin yürütülmesi amacıyla pilot okul seçildi.

Erzincan TOBB Binali Yıldırım

Bu bağlamda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 11 ana alandan her ay seçecek 2 etkinlik Haziran ayına kadar gerçekleştirilecek. Hikmet Projesi bu yıl sadece 9. sınıf öğrencilerinden seçilen toplamda 30 öğrenciye uygulanacak.

Projenin ana amacı öğrencilere Fen ve Sosyal Bilimlerinin arkasında var olan Hikmet boyutunu kavratmak, milli manevi değerlerle donatılmış, duyarlı, bilinçli ve kültürlü bireyler olmalarına katkı sağlamaktır. Hikmet Projesi kapsamında, Aralık ayında Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu  tarafından “sosyal duyarlılık ve sosyal sorumluluk” alanı seçilmiş ve bu bağlamda güncel olması dolayısıyla da “Filistin Günleri” etkinlikleri yapıldı. Okulun muhtelif yerlerinde açılan standartlarda Kudüs ve Filistin konulu bilgilendirici kitaplar, haritalar, dergiler gibi dokümanlar öğrencilerin istifadesine sunuldu. “Filistin için bir not bırak” köşesine öğrenci ve öğretmenler duygu ve düşüncelerini yazmışlar, aynı zamanda okul zilleri bir hafta boyunca Filistin ezgileri ile değiştirildi.

Bunun yanı sıra eş zamanlı olarak sınıflarda Kudüs Belgeseli izletilmiş ve öğrenciler arasında Kudüs ve Filistin konulu logo ve el broşürü tasarım yarışması yapılarak 1.seçilen öğrenciler okul tarafından ödüllendirildi. Son olarak ta öğrenciler tarafından okul konferans salonunda Kudüs konulu şiir dinletisi, oratoryo ve drama etkinliklerini kapsayan program gerçekleştirdi. Öğrenciler yapılan etkinliklere yoğun ilgi göstererek, gençler olarak bu davada biz de varız mesajını herkese iletmişlerdir. Hikmet Projemiz Ocak, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirecek konferans, seminer, tiyatro, drama, kitap okuma ve gezi gözlem gibi çeşitli etkinliklerle devam edecek.