Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hacı Şefik ile Güler Beşiktaş Kur’an Kursu temel atma merasimi yapıldı

Erzincanlı hayırsever iş insanlarından Şefik Beşiktaş’ın yapımını üstlendiği Hacı Şefik ile Güler Beşiktaş Kur’an Kursu temel atma programı il protokolünün de katılımı ile gerçekleştirildi.

Erzincanlı hayırsever iş insanlarından

Fatih Mahallesi Fatma Hatun Cami yanında gerçekleştirilen temel atma töreni, Keklik Kayası Köyü Kiloğlu Mahalle cami imam hatibi Abdussamet Özkan tarafından okunan Kur’an tilavetinin ardından iş insanı Şefik Beşiktaş ve emeği olanlara teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül yaptığı konuşmasında; Bugün burada 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursu temel atma programı için bir aradayız. Okul Öncesi 4-6 yaş Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Diyanet başkanlığımızın 3 önemli konusu var, bunlardan ilki 4-6 yaş okul öncesi Kur’an Kurslarımız, gençlik, diyanet Gençlik aile konusunu önemsiyor. Erzincan İlimizde de bu 3 konuyu ön plana çıkardık. İnşallah ilk sırada 4-6 yaş öğrencilerimiz gelmekte. Okul öncesinde çocuklarımızın hafızalarının en fazla bulunduğu bir dönemde şahsiyetinin, karakterinin şekillendiği bir dönemde din eğitimini, Allah sevgisini, Peygamber sevgisini oyun oynayarak bu kurslarda öğrenmiş olacaklar. Gençliğin temeli buradadır. Temeli burada sağlam atarsak inşallah gençlerimizden şikayet etmeyeceğiz. Gençlerimiz vatanımız, mukaddesimiz için gayret gösterecekler. Erzincan İl genelinde 55 adet 4-6 yaş gurubu Kur’an kursumuzda 100 derslik ve bin 325 öğrencimiz bulunuyor. Erzincan il merkezimizde 37 Kur’an kursunda 78 sınıf ve bin 28 4-6 yaş öğrencimiz bulunuyor. 1000 kadar da 7-10 yaş üzeri öğrencimiz bulunuyor. Bu Kur’an Kursunun yapımını üstlenen iş insanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun hayırlı bir iş için bir aradayız. Yapılanlar bizlerin manevi sigortaları. Erzincan bu manada her mahallesine hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla böyle eserler yapılıyor. Bu eserlerin yapılmasında emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Allah Razı olsun” dedi.

Son olarak konuşmasını yapan Erzincan vali Vekili Ömer Özbay; 4-6 yaş okul öncesi Kur’an Kursları Diyanetimizin çok önemsediği kurslar. İş insanımızın katkılarıyla bu Kur’an kurkumuz inşa edilecek. Temel atma törenini yapıyoruz. İnşallah açılışını da birlikte yapmak nasip olur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan İl müftüsü Muharrem gül, Erzincan Vali Vekili Ömer Özbay, Erzincan belediye başkanı Bekir Aksun, MHP İl Başkanı Bilgehan Çağrı Özarslan ve iş insanı Şefik Beşiktaş’a hediye takdiminde bulundu. Toplu temel atımı ve Kurban kesiminin ardından program sona erdi.