Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ını tescilli ürünü kesme kadayıfının üretimi artacak

Erzincan’ın Coğrafi İşaretli ürünlerinden Kesme Kadayıfı sektöründe faaliyet gösteren üreticiler Erzincan Valiliği himayesinde İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda bir araya geldiler.

Erzincan’ın Coğrafi İşaretli ürünlerinden

Toplantıya; Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Hocası Prof. Dr. Ekrem Köksal, Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, İl Ticaret Müdürü Recai Palabıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Oğuzhan Kılıç, Binali Yıldırım Üniversitesi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kadayıf üreticileri ve gıda sektöründe faaliyet gösteren esnaflar katıldı.

Toplantıda Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda Erzincan genelinde Kesme Kadayıfı üretiminde verimin artırılması için sorunlar ve talepler istişare edilerek önümüzdeki günlerde yapılacaklar hakkında bilgiler verildi.

Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan’ın önemli lezzetlerinden birisi olan Erzincan Kesme Kadayıf Tatlısı’nın tescilli bir ürün haline getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Erzincan kesme kadayıfı un, süt, yumurta ve çok az tuz kullanılarak yoğrulan hamurla yapılır. Hamur yoğrulur, beze yapılır, dinlendirilir ve çok ince yufka açılır. Açılan yufka ısınmış yufka pişirme sacı üzerinde nemi alındıktan sonra, katlanarak çok ince kesilir. Kesilmiş parçalar elle harmanlanır, katları açılır ve arzu edildiği gibi kadayıf tatlısı yapılır. İhtiyaç duyulan malzemeler; Tereyağı, Zeytinyağı, Un, Şeker, Ceviz, Yumurta, Yoğurt, Süt.