Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Cengiz Aytmatov il paneli düzenlendi

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü himayelerinde yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programının Cengiz Aytmatov il paneli, Erzincan Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Erzincan İl Millî Eğitim

Anadolu Mektebi İl Koordinatörü Leyla Tuba Toptaş modöratörlüğünde düzenlenen programa, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Hasan Güneş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ayşe Ceren Saltan’ın panel başkanı olduğu oturumda  “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Kadın”, Hiranur Narçin, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Umut ”, Abdüssamet Sezgin, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Anne teması” İremnur Gündüz ve  “Cengiz Aytmatov’da hayat ve insan” teması Muhammed Emir Aktay tarafından yapılan sunumlarla anlatıldı.

         

Program öncesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İİBF Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ainur Nogayeva Türk dünyası ve Aytmatov hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Cengiz Aytmatov’un sadece edebiyat dünyasına değil, aynı zamanda insanlık tarihine de önemli katkılarda bulunan bir yazar olduğunu belirten Prof. Dr. Ainur Nogayeva, “Eserleriyle insanların duygu dünyalarına dokunan, onları derin düşüncelere sürükleyen bir yolculuğa çıkaran Aytmatov’un eserlerini anlamak ve onun fikir dünyasını keşfetmek bizlere büyük bir ilham kaynağı olacaktır. Edebiyat insanların duygularını fikir ifade etmenin ve düşüncelerini paylaşmanın en güçlü araçlarından biridir. Cengiz Aytnatov’un eserlerinde işlediği insanlık ve evrensel değerler, bize insanlığın ortak kültürel mirasını hatırlatmakta ve bu mirasa sahip çıkmamız gerektiği vurgulamaktadır. Onun eserlerindeki derinlik ve insanlık sevgisi, genç nesillere yol gösterici olmalıdır.

Program sonunda ise değerlendirme konuşmasını Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazgül Isabayeva yaptı.