Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 44 bin 535 öğrencide karne sevinci; yarıyıl tatili başladı

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi, yarıyıl tatili başladı. Erzincan’da 44 bin 535 öğrenci, karne heyecanı yaşadı. Uzun bir dönemin ardından öğrenciler, karnelerini alarak tatilin tadını çıkarmaya başlayacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılının

11 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sonra erdi. Erzincan’da yarıyıl tatili dolayısıyla 44 bin 535 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Öğrenciler için son ders zili, 15 günlük yarıyıl tatili için çaldı. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki milyonlarca öğrenci, eğitim-öğretime yarıyıl tatili arası vermek üzere bugün karnelerine kavuştu.

Erzincan’da 281 okulda karne heyecanı vardı. Erzincan Müşir Zeki Paşa Ortaokulunda 85 öğrenci, karne töreninde tatil öncesi son kez bir araya geldi. Tatil heyecanı yaşayan öğrencilere karnelerini ve karne hediyelerini, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal verdi.

Sınıflarda öğrenciler ile bir süre sohbet eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, tatil sürecinde odalarının dört duvarı arasında sıkışıp kalmamaları, yeni insanlarla tanışmalarını ve bol bol gezerek yeni manzaraların keyfini de çıkarmalarını istedi.

Karne dağıtımın ardından çocuklar ile birlikte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı söyleyen Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Bekir Aksun ile öğrenciler bol bol fotoğraf çekildiler.

Karneler verilirken, veliler de öğrencileri okul çevresinde bekleyerek yalnız bırakmadı. Öğrencilerle birlikte 3 bin 637 öğretmen de yarıyıl tatiline çıktı.