Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 241 okulda 42 bin 162 öğrenciye ders zili çaldı

Erzincan’da 241 okulda 42 bin 162 öğrenci yeni eğitim öğretim yılına başladı. Ziya Gökalp İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Erzincan’da 241 okulda 42

İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Erzincan il milli eğitim müdürlüğü tarafından okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Erzincan Belediyesi Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleşti.

Ardından Ziya Gökalp İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programı kapsamında okul öğretmenlerinin organize ettiği ve öğrenciler tarafından sergilenen çeşitli gösteriler düzenlendi.

TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VARDIR; ÇALIŞKAN OLMAK

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın açılış konuşması gerçekleştirdi. Kartal  burada yaptığı konuşmasında; “Sizlerin gelecekte ülkemize yapacağınız katkıları görmek bizim için en büyük mutluluktur. Okulda hem yeni bilgiler öğrenecek hem de çok eğlenceli zamanlar geçireceksiniz. Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu asla unutmayın. Size her zaman güveniyor sizleri seviyoruz. Sizleri iyi yetişmiş birer fert olarak modern bilime dayalı bilgi üreten ve bu bilgileri gelişen teknoloji ile ekonomik yararlılığa ve insanlığın faydasına çeviren, öz güveni yüksek bireyler olarak görmek en büyük mutluluğumuz olacaktır. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi “Tek Bir Şeye İhtiyacımız Vardır; Çalışkan Olmak. Bu duygu ve düşüncelerle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve can Erzincan’ımıza hayırlı olmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun: ‘  bugün ilk öğretim haftası münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemize, milletimize, Erzincan’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’ Diye konuştu

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİSİNE BİLGİSİNİ VERİRKEN AYNI ZAMANDA BİLGİSİNİ AKTARIR

Son olarak konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yeni eğitim öğretimin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘ eğitim ile ilgili konular konuşulduğunda bizler hep okul bağlamında hareket ederiz, meseleye biraz daha geniş bir perspektiften bakmak lazım. Aile, okul öğretim şehri yatar ve dikey anlamda doğru bir iletişim ağı olarak kullanılmazsa sorun olur. Biz ailede başlayarak çocuklarımızı çok iyi bir şekilde eğitmeliyiz. Eğer bir çocuk aile de sevgi görmemişse arkadaşına sevgi veremez çünkü insanın kabında ne varsa kabından dışarı o taşır. Biz öncelikle aile üzerinde durmamız gerekiyor. Bütün araştırmalar bize şunu söylüyor. Bir çocuğun kişiliğinin gelişmesinde yüzde 35 ailenin önemli olduğunu gösteriyor. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte inşallah burada önümüzdeki günlerde aile fertlerine çok güzel projelerimiz olacak. Çağın bütün gereksinimlerine uygun modern bir şekilde ailelerimize eğitimler vereceğiz. Şuanda bütün problemlerimizin temeline baktığımız zaman bu problemlerimizin temelinde ene var diye baktığımızda herkes farklı şeyler söyleyebilir ama değerli arkadaşlar toplumun bütün bu problemlerin ardından sevgisizlik yatıyor. Çünkü gerçek anlamda bir birini sevenler problem yaşamazlar. Öğretmen de bu süreçte çok önemlidir. Eğitimin mihenk taşı. Öğretmeni öğrenciye bilgi veren olarak görmemiz lazım. Öğretmen öğrencisine bilgisini verirken aynı zamanda bilgisini aktarır. Öğretmenlik mesleği bir iş değildir bir mesuliyettir. Öğretmen hiçbir zaman işe gidiyorum demez okula gidiyorum der. Öğrencilerime gidiyorum der. Onun için bizim öğretmenlerimizi çok ciddi anlamda muhafaza etmemiz gerekiyor. Öğretmenler bu milletin son kalesidir. Öğrencilerde bizler çok önemlidir. Bütün başarı hikayelerine baktığımız zaman bir öğrencinin aileden okula hazır bulunur şekilde gelmesi. Nedir bu hazır bulunma çocuğun aileden bir şeyler öğrenerek gelmesi. Anaokulunda karakter eğitimi vereceğiz. Çocuklarımıza bunları öğreteceğiz. Çocuklarımıza Erzincan’ın değerlerini biraz daha geniş bakarsak yaşadığımız ülkenin değerlerini öğretemezsek hiç birimiz hiçbir şeyi eleştirmeye hakkı olamaz. Bütün önemli değerleri çocuklarımıza öğreteceğiz. Bunun yanında değerli velilerimiz burada. Bir çocuğun akademik başarısı kadar ruhu, kalbi, duyguları hissettikleri de bizim için çok değerli olmalıdır.  Sevgili anne babalar diploma her şey değildir. Bir çocuğun ruhu, karakteri, ahlakı binlerce diplomadan daha üstündür. Eğitimde birçok konuda çocuklarımıza eğitimler vereceğiz. Bunun için yeni eğitim öğretim yılına başlarken öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyorum’ dedi.

İl protokol konuşmaları ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlamaları programı Ziya Gökalp İlkokulu’nda öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasıyla devam etti.  Ardından okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli gösteriler sergilendi. Programın ardından okul öğretmen, öğrenci ve velileri ile toplu fotoğraf çekimine geçildi. Ardından Vali Hamza Aydoğdu ve İl protokolü ders zilini çalarak 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk startını verdi.