Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 225 öğrenci hafız olmak için ter döktü

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün hazırladığı protokol gereği Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" Uygulayan Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık projesi ortaokuluna girecek adayların sınavı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din

İmam Hatip ortaokullarında okumakta olan öğrencilerin, yaş düzeylerine ve dönemlerinin ihtiyaçlarına uygun, okulla barışık bir biçimde hafızlık çalışmalarını yapmaları sağlamak, bununla beraber akademik başarılarına yardımcı olmak ve öğrendikleri bilgiler için uygulama alanı sunmak amacında planlanan “Hafızlık Okulu” projesine ortaokula geçecek olan minik çocuklar tarafından rağbet görüyor.

Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nda bu yıl dördüncüsü gerçekleşen “Örgün Eğitimle Birlikte Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında yapılan sınavda 225 aday içerisinde yalnızca başarı gösteren 36 Kız ve 45 erkek olmak üzere 81 öğrenci seçilerek bu hakkı elde edecek.

Erzincan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen sınav öncesinde Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Erzincan Şubesi başkanı İshak Güneş sınava girecek öğrencilere hediye takdiminde bulundu.

Sınav öncesi kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir katılımcı öğrenci ve ailelerini tebrik ederek; Burada hem akademik anlamda ortaokulu bitirmek, hem de hafızlık eğitiminizi tamamlamak için bu okulumuzu tercih ettiniz. Şimdiden başarılar diliyorum” dedi. 
 
İnşallah bugün burada proje imam hatip ortaokulu yani çocuklarımız imam hatip ortaokulumuza devan edecekler, hem de hafızlık yapacaklar. Çocuklarımız dolayısıyla çok güzel bir yoldalar, doğru adresteler. Ben bu minik öğrencilerimizi ve gençlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim muvaffak eylesin, niyetler halis olunca akıbetlerde hayır olur. Anne ve babalar burada çok fazla heyecanlı görünüyorlar. İnşallah bunlar hafız anne, hafız babası olacaklar. Bu sınavın kaybedeni olmayacak inşallah. Özellikle bu yaz kursunda da Kur’an eğitimlerine devam edecekler, hafızlık müessesesi çok farklı bir müessese. Ben özellikle velileri tebrik ediyorum, onlara çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde mini minnacık çocuklarımızı görüyorsunuz, gerçekten insanı gururlandıran bir durum. Ben onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sınava girecek olan minik öğrenciler sırası ile dersliklere alındılar.  

Çocuğunu sınava getirip okulun bahçesinde bekleyen öğrenci velisi ise “15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde bulunmaktayız. Hocalarımıza, mili eğitime, özellikle devletimize teşekkür ediyoruz. Çok memnunuz. Hafızlık projesi adı altında, bir eğitim ve öğretim planlaması yapılmakta. Tabi ki son zamanlarda Kuran’ın, iman ve İslamiyet’in maalesef yeni nesiller tarafından unutulduğu veya da zayıfladığı bu dönemlerde böyle bir organizasyon gerçekten hem milletimiz hem de bizler için çok sevindirici bir durum arz etmekte” diye konuştu.