Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 15 Temmuz resim ve kitap sergisi açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erzincan İl kütüphanesinde “15 Temmuz Resim Sergisi ile 15 Temmuz Konulu Kitap Sergisinin açılışı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve

15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına Cumhurbaşkanlığının talimatları ve himayelerinde Erzincan’da düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erzincan il kütüphanesinde “15 Temmuz Resim Sergisi ile 15 Temmuz Konulu Kitap Sergisinin açılışı yapıldı.

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin izlerini taşıyan resin ve kitapların yer aldığı serginin 5 gün boyunca açık kalacağını belirten İl Kültür ve Turizm müdürü Arda Hep; “170 adet kitap, darbe teşebbüsünün yer aldığı yerel gazeteler ve Erzincan güzel Sanatlar lisesi öğrencileri tarafından yapılan 24 adet resim sergileniyor. Sergilenen kitaplar vatandaşlar tarafından ödünç alınarak okunması fırsatı var” dedi..

Düzenlenen serginin açılış merasimine Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet başsavcı vekili İrfan Alper, Adli Yargı Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı.

Programda konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, açılışta yaptığı konuşmada tüm vatandaşları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenecek olan etkinliklere davet etti. Vali Makas , 15 Temmuzda milletimizin dik duruşunun yansıtıldığı buserginin özellikle genç nesillerin bilinçlenmesi açısından faydalı olmasını temenni etti..

Yapılan açılış merasiminin ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar resim serginin yer aldığı resim ve kitaplardan oluşan sergiyi ziyaret ettiler.