Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Valiliğinden depremzede öğrencilere burs desteği

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun girişimleri neticesibde Binali Yıldırım Üniversitesinde eğitim alan depremzede 1. Sınıf öğrencisi 124 kişiye 8 ay boyunca 500 TL burs verilmeye başlandı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunda buluna İnivasyon Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Üniversite öğrencilerine Vali Hamza Aydoğdu tarafından burs kartları dağıtıldı.

Üniversite öğrencilerine burs kartlarının dağıtımı öncesinde kısa bir konuşma yapan Vali Aydoğdu öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını ama öğrencilerinde Erzincan’ı tanıtmalarını istedi.

ULAŞIM İLE İLGİLİ BİR PROBLEM VARDI ONU ÇÖZDÜK

Vali Hamza Aydoğdu konuşmasının devamında; Siz öğrencilerimiz bizim için çok değerlisiniz. Bizler sizler için geleceğimiz derken, aslında soromluluğu üzerimizden atıyoruz. Benim sizlerden istirhamım Erzincan çok güzel bir şehir. Bu şehirde ki bütün güzellikleri, iyilikleri beraber çoğaltalım. Biz bunu yapmak için bütün ekibimiz ile birlikte gayret gösteriyoruz. İlk olarak ulaşım ile ilgili bir problem vardı onu çözdük. İkinci aşamada sizlerin çok şikayette bulunduğu konu var. Biz Erzincan’a geliyoruz hiçbir kültürel etkinlik aktivite olmuyor diye,şimdi bununla ilgili çalışma başlattık. Bu ay zirvedekiler ile buluşma diye bir program başlattık. Dört yazarımızı sizlerle buluşturacağız. Bu programlar Eğitim ve öğretim bitene kadar devam edecek. Konserlerle ilgili de bir çalışma yaptık. Fakat bizim çoğrafyamız Avrupa’daki gibi değil. Yanı başımızda İsrail devletinin yaptığı bir katliam var. Bundan dolayı inşallah bu katliam sona erer barış sağlanır, bizlerde bu etkinliğimizi o zaman devam ettiririz. Ayrıca Kültürel geziler yapacağız. 23 bin öğrencisi olan Erzincan’da 4 yıl boyunca okuyarak ÜNESCO tarafında koruma altında olan Kemaliye’yi göremiyorsa bu bizim ayıbımızdır. Bundan dolayı sizleri bütün ilçelerimize, Çanakkale’ye, Dumlupınar’a Ahlat’a ve daha bir çok yere göndereceğiz. Benim sizlerden tek ricam var, Bu söylediklerim bizlerin sizlere karşı olan vazifelerimiz ama sizlerde yapacağımız etkinlik ve programlarda sizlerin ilgilerini bekliyoruz.  

ERZİNCAN’IN KÜLTÜR ELÇİLERİ OLMALARINI İSTİYORUZ

Bizim bütün amacımız bu öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatları boyunca huzurlu ve mutlu bir şekilde Erzincan’da okumaları, Erzincan’ı tanımaları ve Erzincan’ın kültür elçileri olmalarını istiyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimize, deprem bölgemizde 6 şubatta hepimizi derinden sarsan deprem biz çok ciddi etkiledi. Bir nebze olsun Erzincan’a gelen bu depremzede öğrencilerimize destek olmak, yaralarını sarmak için böylesine bir etkinlik düzenledik. İnşallah bu şehirde öğrencilerimizle, gençlerimizle birlik beraberlik içerisinde Erzincan’ımızın güzelliğini artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programda depremzede öğrencilerinden Türkçe Öğretmenlliği 1. Sınıf öğrencisi Umut Altun; “Diyarbakırlı olduğunu Erzincan’bulunmaktan ve okumaktan dolayı memnuniyetini belirterek Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya destek ve güzel düşüncelerinden dolayı teşekkür etti.  

Bir başka depremzede öğrenci İpek Maral’da Şanlıurfa’dan geldiğini kendisininde Türkçe Öğretmenliği 1.sınıf öğrencisi olduğunu söyleyerek yapılan burs desteğinden dolayı Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti.

Vali Aydoğdu’ya Gençlik Merkezinde düzenlenen programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Sarıgöl ile OSB Müdürü Ömer Faruk Nayman ‘da hazır bulundu.