Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan üç aylar ve Regaip kandilini dualarla karşıladı

Erzincan’da vatandaşlar, üç ayların müjdecisi olan Ragaip Kandili dolayısıyla camilere akın ederek dua etti. Erzincan Terzibaba Camii’nde ve şehrin bütün camilerinde binlerce vatandaş yapılan dualara ‘âmin’ dedi.

Erzincan’da vatandaşlar, üç ayların

Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili münasebetiyle Erzincan Terzibaba camiinde Akşam Namazını müteakiben program düzenlendi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaip Kandili, tüm yurtta ve İslam âleminde idrak ediliyor. Üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nde, Erzincanlılar ibadet için Terzibaba Camii’ne akın etti. Kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği Terzibaba Camii kısa süre içerisinde doldu taştı.

Düzenlenen program cami görevlileri tarafından yapılan Kur’an Tilaveti, ilahiler, salavatlar ve tesbihat sonrasında Erzincan İl Müftü Vekili Gökhan Badem, günün anlam ve önemine değinerek, “Regâip, kelime anlamı olarak “rağbet edilen, kıymetli olan” demektir. Gelin biz de bu anlama uygun hareket edelim. Bu üç aylara hürmeten oruçlarımızı, ibadet ve taatlerimizi, dualarımızı, yardımlarımızı artıralım, iyilikleri çoğaltalım, Rabbimize kulluğa rağbet edelim. Allah’ımıza şükürler olsun ki sadece biz Müslümanlara bu müstesna zaman dilimlerini nasip etti. Bizler, manevi iklime, mübarek gün ve gecelere olan ilgi ve yakınlık ile inşallah Rabbimizin rızasını kazanma gayreti içerisinde olacağız. Hamdolsun, camilerimiz doldu taştı. Burada Terzibaba camimizde kardeşlerimizle birlikte güzel bir program icra etmeye çalıştık. Rabbim İnşallah dua ve yakarışlarımızı kabul eylesin” dedi.

Erzincan İl Müftü Vekili Gökhan Badem’in sohbeti ve akabinde yaptığı dua sonrası kılınan yatsı namazı ile program tamamlandı. Cami çıkışında gecenin hatırasına cemaate kandil simidi ikram edildi.