Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İliç’te maden sahasında 9 kişinin göçük altında kalması ile ilgili soruşturmada 2 kişi daha tutuklandı

13 Şubat tarihinde Erzincan’ın İliç İlçesinde maden sahasında meydana gelen toprak kayması sonrası 9 kişinin göçük altında kalmasıyla ilgili Erzincan Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

13 Şubat tarihinde Erzincan’ın

Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Cumhuriyet başsavcılığınca yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. İdari pozisyonda çalışan 2 mühendisin daha tutuklandığı öğrenildi.

6 KİŞİ TUTUKLU 3 KİŞİ ADLİ KONROL ŞARTLI SERBEST

Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 9 kişiden 6’sı ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklanmıştı. Baş Mühendis Murat Bayrakdar, Mühendis Şenol Demir, Vardiya Amiri Soysal Doğan, Saha Sorumlusu Abdülkadir Cansız, Saha Yetkilisi Hüseyin Üstündağ ve Şirket Vekili Kanada uyruklu Jain Ronald Guille tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.R.K, Saha Görevlisi M.T. ve Türk yetkili Cengiz Yalçın Demirci yurtdışı yasağı konularak adli konrol şartı ile serbest bırakılmışlardı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat’ta yaşanan toprak kayması, gündemdeki yerini koruyor.

9 işçinin toprak altında kaldığı olaya ilişkin arama çalışmalarına bir süre ara verilirken, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. ifade işlemleri için adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen İ.T. ve K.MA. tutuklandı.