Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Gençlik Merkezi gençleri birbirinden farklı kurs ve aktivitelerle bir araya getiriyor

Erzincan Gençlik Merkezinin 2023 yılını değerlendiren Gençlik Merkezi Müdürü H. Ertuğrul Köroğlu; 2023 yılında Türkiye genelinde en çok aktivite yapan İl Karnesinde 19. Sırada yer alan Erzincan 2024 yılının da dolu dolu geçeceğini belirtti.

Erzincan Gençlik Merkezinin 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde hizmet veren Gençlik Merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirerek kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimlerine büyük katkıda bulunuyor.

GSB Erzincan Gençlik Merkezi gençleri çeşitli aktivitelerle tanıştırmak ve sosyal becerilerini arttırmak amacıyla gençleri birbirinden farklı kurs ve aktivitelerle bir araya getiriyor.

GSB Erzincan Gençlik Müdürü H. Ertuğrul Köroğlu her sene daha bir renkli ve dolu dolu geçen gençlik çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Erzincan Gençlik Merkezinde yaşamın her alanındaki konularla ilgili teorik ve pratik çalışmaları içeren birçok kurs, etkinlik ve aktivite yer alıyor. Özellikle öğrencilerin teknolojik ve bilimsel çalışmalarla buluşmaları açısından oluşturulan DENEYAP atölyeleri eliyle zeka ve beceri isteyen konularda kendilerini geliştirebilecekleri bir alan haline gelmiş durumda. Tüm çalışmalarda uygulamalı yöntemlerin tercih edildiği Erzincan Gençlik Merkezinde katılımcı ve gönüllülük çalışmaları esas alınıyor. 2023 yılında Türkiye genelinde en çok aktivite yapan İl Karnesinde 19. Sırada yer alan Erzincan 2024 yılında da dolu dolu.

GSB Erzincan Gençlik Müdürü, H. Ertuğrul Köroğlu konuşmasının devamında; “2023-2024 yılı gençlik merkezi faaliyet raporu içerisinde yer alan Erzincan Gençlik Merkezi faaliyetlerinde Merkezimizde bu yıl içerisinde yaklaşık 18 farklı dalda kurs açılmıştır. Bu Kurslarımız tiyatro, piyano, keman, gitar bağlama, Almanca, İngilizce, kuranı kerim, okçuluk, akıl ve zekâ oyunları, ebru, kokulu taş, rölyef, keçe aksesuar, işaret dili, oryantiring, halk oyunları, diksiyon ve hitabet kursları ile de devam etmektedir. Şu anda da 18 farklı kursumuz aktif olarak devam etmektedir. Kurslarımızdan 448 öğrencimiz faydalanmıştır. Kurslarımız 7-29 yaş grubuna hitap etmektedir. Devam etmekte olan kurslarımıza sizin vasıtanızla devam etmekteyiz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezlerimize tanımladığı birçok faaliyet bulunmaktadır. Mesela her yıl yapılan kültür ve sanat yarışmalarımız bulunmaktadır. Yarışmalarımız içerisinde; ses ve icra yarışması, şiir yarışması, bilgi yarışması ve tiyatro yarışması bulunmaktadır. Erzincan Gençlik Merkezimiz bu yarışmalara düzenli olarak katılmakla birlikte hem ses yarışmalarında hem de tiyatro yarışmalarında Türkiye dereceleri elde etmiş bir gençlik merkeziyiz. En son yapılan 2023 yarışmalarında Türkiye 3’lüğü derecesini almış bulunmaktayız. Bununla da gurur duymaktayız.

Bunun ötesinde önceki yıllarda yapılan yarışmalarda Erzincan Gençlik Merkezimize gençlerimizin başvurabilecekleri; tiyatro, ses, şiir ve bilgi yarışmalarımızın bu yıl itibarıyla da yeni başvurularının alınacağını buradan duyuruyoruz. Gençlerimizin tekrar bu yarışmalara katılmalarını sağlamak için bu ay itibarıyla ilanlara başlamış bulunmaktayız. Şuanda gençlerimizin başvuru yapabilecekleri spor ligi ve halk oyunları yarışmalarımız bulunmakta olup spor ligi için basketbol, masa tenisi, futbol ve okçuluk dallarına her hangi birin gençlerimiz kendi takımlarını kurarak gençlik merkezimize başvurabilirler. Halk oyunları içinde yine ekip halinde başvuruda bulunabilirler. Bunun ötesinde yine Bakanlığımızın bizlere tanımladığı gençlik kamplarımız bulunmaktadır. 2023 yılı gençlik merkezi kamp faaliyetlerimiz deniz ve doğa kampı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 2023 yılı içerisinde 16 farklı ilimizde bulunan kamp merkezlerimize 12-25 yaş arası gençleri kapsamaktadır. Bu kamplar Erzincan İlimiz Toplanma Merkezi olmak üzere Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan’dan katılan gençlerle beraber 436 gencimiz katılım sağlamıştır. Mayıs ayının son haftasında kamp başvurularımız başlamakta olup gencizbiz üzerinden gençlerimiz başvuru yapabilirler.

2023 yılı kültür ve medeniyet gezileri de ayrıca Bakanlığımızın bize tanımlamış olduğu başka bir görevdir. Bu faaliyetten tüm gençlerimizin faydalanması için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz elinden gelen tüm çalışmaları yapmaktadır. 2023 yılında kültür ve medeniyet gezilerimize 8 farklı ilimize 181 gencimiz katılım sağlamıştır.

Gençlik Merkezimizin çalışma sistemi üye sistemidir. Şu an Erzincan Gençlik Merkezimizde 18 bin 617 üyemiz bulunmaktadır. Üyelerimiz Gençlik Merkezimizin tüm faaliyetlerinden faydalanmaktadır. Toplam 18 bin 617 üyenin 9 bin 697’si bayan, 8 bin 920’si de erkektir. 78 Okul Temsilcimiz, 251 Gönüllülük Timi Üyemiz ve 8 Gönüllü Gençlik Liderlik Üyemiz bulunmaktadır.

Bunun ötesinde Gönüllülük Timlerimiz bulunmaktadır. Gönüllülük Timlerimiz; Sevgi ve Merhamet Timi, Eğitimi Timi, Sıfır Atık Timi, Çevre Timi, Sağlık Timi, Acil Durum ve Afet Timinden oluşmaktadır. Bu tim üyelerimizle birlikte köy okulları, merkezim her yerde ve gönüllülük faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bunun haricinde yapmış olduğumuz seminerler ve değerler eğitimi sunumlarımız bulunmaktadır. Bu sunumlar; İlk Yardım, Bağımlılıkla Mücadele, Hayata Değer Kat, Tütün ve Tütün Ürünleri Bağımlılığı, En İyi Narkotik Polisi Anne, Yeşilay, Farkındayız, Kudüs eğitimleri eğitim merkezimizin verdiği diğer seminerler.

Yine Bakanlık faaliyetleri içerisinde yer alan faaliyetlerimiz şunlardır; Sosyal Ve Kültürel Faaliyetler, Gönüllülük Faaliyetleri, Gelin Tanış Olalım Programı, Önemli Gün Ve Hafta Programları, Kandil Programları, Sabah Namazı Buluşmaları, Damla Projesi Etkinlikleri, ‘Biz Anadolu’yuz’ Programları, Merkezimde Bu Yaz Etkinlikleri, ÇEDES Programları, Sunumlar Ve Tanıtımlar, Deprem Bölgelerine Gönüllülük Faaliyetleri, Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Etkinlikleri, İlimize Gelen Depremzedelere Yönelik Yapılan Faaliyetler çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Sizlerin vasıtasıyla tüm gençlerimizi Gençlik Merkezimize davet ediyoruz. Gençlerimize yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızı onlara sunmaktan ve onlara hizmet etmekten gurur duyduğumuzu buradan belirtmek istiyoruz. Gençlerimizin bu çalışmalara katılmaya çağırıyoruz.”