Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Barosundan TBB’ ye ziyaret

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan’ı ziyaret eden Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk, Meslektaşlarımız ile sorunlarımıza çözüm odaklı görüşmeler yapmak üzere kendisi ve yönetimini, Mayıs ayında Erzincan’a davet ettik” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı

Adil yargılanma hakkı, yargı bağımsızlığı ve savunma mesleği ile alakalı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten başkan Av. Aktürk; 13 Şubat 2024 tarihinde, İliç Çöpler altın madeni sahasında hepimizi derin üzüntüye boğan, dokuz vatandaşımızın toprak altında bir facia meydana gelmişti. Bütün sorumluların yargı önünde hesap vermeleri için etkin ve şeffaf bir soruşturma yapılmasının sonuna kadar takipçisi olacağız.

DEĞİNDİĞİMİZ HUSUSLARI BİLGİLERİNİZE SUNUYORUZ;

Yargı reformu strateji belgesinde yer alan avukatlık mesleği ile ilgili hedeflerin güncellenerek 9. yargı paketinde yer alması sağlanmalıdır, Hukuk mesleklerine giriş sınavı mutlaka uygulanmalıdır, 29 yaşını doldurmamış olan meslektaşlarımızın, Bağ-Kur prim muafiyet süresi 5 yıla çıkarılmalıdır, İş uyuşmazlıklarına ilişkin arabuluculukta, avukatı olmayan her işçi, Baroların atadığı bir avukatla temsil edilmelidir, CMK ödemelerine ilişkin evrakların UHAP sisteminden gönderilmesi sağlanmalıdır, Adli yardım ödeneklerinin artırılması ve dağıtım esaslarının değiştirilmeli; Barolara eşit olarak gönderilen % 5’lik pay % 20’ye çıkarılmalıdır, Barolara ilave ekonomik destek verilmelidir, Hizmet binamızdaki bağımsız bölümlere ek olarak lokal, kütüphane ve çalışma ofisi olarak kullanılmak üzere, bir bağımsız bölüm satın alınarak Baromuza tahsis edilmelidir,

Belirttiğimiz konular ile alakalı gerekli çalışmaların yapılmasını önemle talep ediyoruz ve takibini yapacağız. Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için sonsuz bir çaba ve güçlü bir irade ile çalışıyoruz. Misafirperverliği için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.