Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EK MTV Ödemeleri İçin Son Tarih 31 Ağustos

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi ve yapılandırma için son tarih 31 Ağustos olarak belirlendi.

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi

2023 yılına ait ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinin ilk taksit son ödeme günü olarak 31 Ağustos olarak ilan edildi. Bu ödeme, araç sahiplerinin 2023 yılında yapacakları ödemeleri kapsayacak ve yalnızca bu yıl için geçerli olacak bir ödeme şeklidir.

Eylül 2023’ten itibaren kayıt ve tescil edilen otomobiller için yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyen araç sahipleri, araçlarını satamayacak ve trafiğe çıkaramayacaklar. Ayrıca araçlarını hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklar, muayene yaptıramayacaklar. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kişiler bu ek Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf tutulacaklar.

Aynı zamanda, Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı borç yapılandırması için de son tarih 31 Ağustos olarak belirlendi. Vergi mükellefleri, peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih edebilirler. Ancak ilk taksit ödemesini süresinde yapmayan veya eksik ödeyenler kapsam içine gireceklerdir. Vergi mükellefleri, bu ödemeleri geç ödeme zammıyla birlikte Ağustos ayı sonuna kadar tamamlayabilecekler. Katsayı uygulaması olmadan kanundan yararlanma imkanı sunulacak, ancak peşin ödeme indiriminden faydalanılamayacaktır.