Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’nün akademik açılış törenine Bakan Uraloğlu ve Yıldırım katıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ‘sinde 2023-2024 Eğitim Öğrenim Yılı’nın başlaması nedeniyle adademik açılış töreni ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı “Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödül töreni yapıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre merkezinde gerçekleştirlen programa, Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, EKEV Yönetim Kurulu başkanı Sadık Ağca ve yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin tanıtım videosu izlendi. Ardından öğrenciler adına konuşma yapan Eczacılık Fakültesi öğrencisi Şevval Beyoğlu, Erzincan’da okumaktan duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “Henüz 17 yaşına giren genç Üniversitemiz yaşıtları arasında en üst akademik seviyelerde yer almayı başarmıştır. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, son üç yılda uluslararası akademik başarı grafiğini ciddi ölçüde yükseltmiştir. 2023 Dünya Üniversiteler Etki sıralamasında üniversitemiz dünya sıralamasında ilk 1000’de, Türkiye sıralamasında ise 55. sırada yer alma başarısını göstermiştir. Asya Üniversiteler sıralamasına Türkiye’deki 47 Devlet Üniversitesi içinde yer alma başarısı göstermiştir. Geçtiğimiz günlerde göğsümüzü kabartan bir başka gelişme ise Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinden üç öğretim üyemizin yer almasıydı. Buradan öğretim üyelerimizi tekrar tebrik etmek istiyorum. Benzeri başarıların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internetle ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyerek konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin’deki insanlık dışı uygulamaları ve dramı üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

Bakanlık çalışmaları, tamamlanan projeler ve devam eden projeler il eilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu; Ulaşımda 2002 yılından itibaren Erzincan’da, ülkemizde ve çoğrafyamızda bir çok iş yaptık. Ulaştırma Bakanlığı olarak hava, kara, demir, deniz yolu, iletişim ve haberleşme ile ilgili her türlü sorumluluk sırtımızda dedi.

Cumhurbaşkanı’mızın sizlere vadettiği 10 GB internetle ilgili süreci aşağı yukarı tamamladık. Gençlik ve Spor ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışıyoruz. Bu ayın sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz ama yetişmezse de kasım ayının başında hazır olmuş olacak. Onları size vermiş olacağız. Bilgisayar ve cep telefonuna ciddi bir destek sağlamış olacağız. O da netleşti” diiyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak konuşmasını yapan Son Başbakan Binali Yıldırım; Sınırlarımız ve bölgemiz üzerinde yeni şer odakları haince planlar yaparlarsa bunun gereğini Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gerekeni hemen yaparız.

Bir yanda bütün dünyayı arkasına almış, emperyal güçlerle hareket eden İsrail’in, diğer yanda hiçbir imkanı olmayan 360 metrekareye sıkıştırılmış, metrekareye 4 bin kişinin düştüğü elektrik, su, gıda ve temel ihtiyaçların hiçbirinin olmadığı açık hava hapishanesi niteliğinde bir Gazze’nin olduğunu aktaran Yıldırım, “17 gündür burası insafsızca bombalanıyor. Her 10 dakikada bir bebek hayatını kaybediyor. Dünya susuyor ve dünya sustukça İsrail bombalamaya devam ediyor. Bu bir vahşettir, soykırımdır. Bunu yapanların yanına kar kalmayacaktır. Gün gelir bunun hesabını bu vahşeti ve zulmü yapanlar verecektir.” ifadelerini kullandı.Türkiye’nin 40 yıldır terörle mücadele ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti: “Dedik ki bu böyle yürümez ve terörü hudutlarımızın dışında güvenli bir bölge oluşturarak durdurmamız lazım. Yaptığımız budur. Bunu Rusya, Amerika ve bütün Avrupa ülkeleri oradayken yaptık. İşte Türkiye böyle bir güçlü ülkedir. Türkiye’nin gücü böyle günlerde ortaya çıkar. Türkiye’nin bugün bu olayda kayıtsız kalacağını kimse hesaba katmasın. Sınırlarımız ve bölgemiz üzerinde yeni şer odakları ve yeni haince planlar yapılmaya başlanırsa bunun gereğini hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanı’mız liderliğinde hemen yaparız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından farklı branşlarda başarılı olarak akademik ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ödülleri Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son başbakan Binali Yıldırım tarafından takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.