Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ; Would You Mind–Set?” başlıklı projesi Türkiye ve Erzincan’da bir ilk oldu

147 projeyi değerlendiren Türkiye Ulusal Ajansı, yürütücülüğünü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi ABD Öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş’ın 2023-1-TR01-KA220-SCH-000155031 numaralı ve “Would You Mind–Set?” başlıklı projesi kabul gördü.

147 projeyi değerlendiren Türkiye

2023 yılı teklif çağrısı döneminde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi ABD Öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş tarafından sunulan “Would You Mind-Set?” başlıklı proje 147 başvuru içerisinden kabul alan 7 projeden biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş proje ile ilgili Sabah Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulundu. 7 yıllık bir emeğin karşılığı olan projenin hayata geçirilmesi için hazırlıkların tamamlandığını belirten Beyaztaş; ilk etapta Fen bilimleri öğretmenlerini eğitime alarak başlayacağız. 10 öğretmenle 300 öğrenciye ulaşılarak devam edecek proje sonrası önemli kazanımlar elde edileceğini belirtti.

Projenin kaynağının İngiltere’de doktorasını yaparken Cumbria Üniversitesi’nden hocasından esinlendiğini Türkiye’ye döndükten sonra teoriyi uygulamaya koyduğunu, uygulamaya koyuncaya kadar çok uğraştığını ve yaklaşık 7 yıl sürdüğünü ifade eden Beyaztaş, Özellikle son iki yıl çok yoğun çalıştım. Proje sürecinde Hacettepe üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Van Yüzüncü yıl üniversiteleri yurt içi proje ortakları olduğunu 4 farklı üniversiteden 4 arkadaş olarak projenin uygulamaya nasıl geçirileceğini düşündük. Projemiz zekânın algılanması üzerine duruyor. Yani zekânın algılanmasının doğru bir şekilde öğretilmesi durumunda çalışılarak başarılamayacak hiç bir şey olmadığını göreceğiz, Projemizin temel felsefesi bu.

Bu projede Fen Bilimlerinde ortaokul düzeyinde öğrencilerimizi hedefledik. Başarısı düşük olan ortaokul öğrencilerimiz olacak. Bu okullardan 10 Fen Bilimlerinden öğretmenlerimizi seçeceğiz. Her öğretmen kendi sınıflarına girecek. En az 300 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 2 aylık uygulamalı bir eğitim vereceğiz. Öncesine ve sonrasına bakacağız. İddia ediyoruz ki bu çocuklarımız hem kendilerine yönelik algılarında olumlu değişiklik olacak, hem yaşam boyu öğrenme becerilerini kazanacaklar, hem de okul başarılarını artıracaklarını umuyor ve bekliyoruz.

Proje ile ilgili çalışma sadece Erzincan ilimizde olacak. Bunu haricinde Yurt içi ortaklarımız Hacettepe üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Van Yüzüncü yıl üniversitelerinin yanında yurt dışı ortaklarımız İtalya, İspanya ve Finlandiya ekipleri de kendi ülkelerinde bu program çalışmaları yapılacak, bunlar için eğitim programları geliştirilecek, öğretmen ve öğrencilere yönelik el kitapları hazırlayacağız. Yapılan çalışmalara Ülkemizden ve Avrupa Birliği ülkelerinden de ulaşılabilmesi için ayrı ayrı Web siteleri hazırlanacak. Biz Bunu Erzincan’da uyguluyoruz ama tüm Türkiye’de bu projeden faydalansın. Bu proje Ülkemizde ilk kez kabul edilen bir proje oldu.

DOÇ. DR. DİLEK İLHAN BEYAZTAŞ

Erzincan Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümünden 1995 yılında mezun olup aynı yıl Erzincan SSK hastanesinde hemşire olarak çalışmaya başlamıştır. On yılı aşkın bir süre klinik deneyimi bulunmaktadır. Eş zamanlı olarak öğretim yaşamına devam etmiştir. 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında Atatürk Üniversitesinde Sınıf Öğretmenliği alanında Yüksek lisans derecesini almış ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda doktora çalışmasını sürdürürken Cumbria Üniversitesi’nde (İngiltere) ziyaretçi araştırmacı olarak alt ay süre ile çalışmıştır. 2014 yılında başarılı öğrencilerin öğrenme yaklaşımları üzerine yaptığı çalışması sonrasında doktora derecesini almıştır.  2016 yılında “Başarılı Öğrencilerin Öğrenme Yaklaşımları ve Etkili Öğrenmeye İlişkin Önerileri” doktora tezi ile  “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü” nü kazanmıştır. Çalışma alanları program geliştirme ve değerlendirme, öğrenme yaklaşımları, etkili öğrenme, otizimli çocuklar, üstün yetenekli öğrenciler ve örtük zeka kuramı olup halen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalında Doç. Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 1977 yılında Diyarbakır’da doğdu. Evli olup bir çocuk annesidir.

Kabul edilen projenin anlamlı ve büyük bir başarı olduğunu belirten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; Bu projelere her zaman ihtiyacımız var. Bizler Ülkemiz ve şehrimiz adına ses getirecek her projeyi destekliyoruz. Bu projeden dolayı da Doç. Dr. Dilek İlhan Beyaztaş hocamızı da tebrik ediyoruz” dedi.