Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de Tek Millet iki Devlet 100. Yıl konseri düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Tek Millet İki Devlet 100. Yıl Konseri” düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde Azerbaycan Milli Konservatuarından piyano eğitmeni Doç. Dr. Naibe Şahmammadova ve solist Vüsale Qubadova tarafından icra edilen konsere Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve eşi Ürküş Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve eşi Filiz Levent, Erzincan İl Emniyet Müdür Kenan Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, üniversite personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tek Millet İki Devlet 100. Yıl Konseri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için durulan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Konser sırasında çalınan müziklere dinleyiciler hem alkışlarla hem de telefonlarının ışıklarıyla hep bir ağızdan eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. Konserin son parçası olan 100. Yıl marşı ise seyircilerin yoğun alkışı ve isteğiyle tekrardan söylendi. Konser sonunda tüm katılımcılar Doç. Dr. Naibe Şahmammadova ve Vüsale Qubadova’yı ayakta alkışladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 100. YILINDA SİZLERLE BURADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Konserin hemen ardından konuşan Doç. Dr. Naibe Şahmammadova “ Bizleri buraya davet eden başta Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında sizlerle burada olmaktan gurur duyuyorum. Tüm Azerbaycan halkı adına sizleri selamlıyor ve Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılını kutluyorum” dedi. Solist Vüsale Qubadova ise konuşmasında “Türkiye Cumhuriyetinin muhteşem 100. Yılı kutlu olsun. Allah, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğini daim etsin” ifadelerine yer verdi.

Konserin ardından Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve eşi Ürküş Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve eşi Filiz Levent sahneye çıkarak sanatçılara hediye takdiminde bulundular.

Hediye takdimi sonrasında kısa bir teşekkür konuşması yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Doç. Dr. Naibe Şahmammadova ve solist Vüsale Qubadovaya bizlere yaşattığı bu eşsiz konser için yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlemiş olduğumuz bu konsere bizleri kırmayarak gelen sanatçılarımıza ve siz değerli katılımcılarımıza tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum. Doç. Dr. Naibe Şahmammadova Ülkesinde kardeş ülkemiz Azertbeycan’ın milli sanatcısıdır. solist Vüsale Qubadova’da sesi ve söylemleri ile bizleri onurlandırdı. Duruşları ile büyük sanatçı olduklarını gösterdiler. Kendilerini Üniversitem ve halkımız adına tebrik ediyorum” dedi.