Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de kurumsal akreditasyon programı değerlendirme toplantısı yapıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) başvurusu kabul edilen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde KAP süreci hazırlık çalışmaları için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, ve Prof. Dr. Çağrı Çırak’ın katıldığı toplantıda, Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğretim. Üyesi M. Kürşat Öksüz tarafından KAP süreciyle ilgili değerlendirme sunumu yapıldı. Toplantıda Kalite Koordinatörlüğü Uzman Üyeleri Öğretim Görevlisi Nursel Kuyrukluyıldız ve Öğretim Görevlisi Y. Volkan Baysal yer aldı.
Toplantıda KAP ölçütleri ve EBYÜ 2022 yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu çerçevesinde mevcut durum analizi yapıldı. Bunun yanı sıra EBYÜ Kalite Yönetim Takvimi doğrultusunda gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Kurumsal Akreditasyon Programı ile kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin niteliğinin arttırılarak Üniversitenin Ulusal ve Uluslararası görünürlüğün üst seviyelere çıkarılmasını amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Akın Levent, “Üst Yönetim olarak Kalite Yönetim Sistemimizde yer alan tüm koordinatörlük ve komisyonlardaki akademik ve idari personelimize desteklerimiz her zaman devam edecek. KAP süreci Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.