Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Diyabet Günü’nde stant açarak farkındalık oluşturdular

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı ve Sağlıklı Yaşam Kulübü işbirliğiyle, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'ne özel olarak farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişine kurulan stantlarda, vatandaşlara sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca, yeşil elma, süt gibi besinlerin masada oluşu da farkındalığa önemli katkıda bulundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer konuya ilişkin, “Bugün, 14 Kasım, Dünya Diyabet Günü olarak anılmakta. Diyabet, evrensel bir halk sağlığı sorunu olup, TİP-2 diyabet yüzde 80 oranında önlenebilir bir hastalıktır. Bu nedenle farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 14 Kasım’da diyabet günü olarak kutlanır. Bu amaçla, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi işbirliğiyle Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı ve Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından oluşturulan stant, halkın bilinçlenmesine yönelik önemli bilgiler sunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“AMACIMIZ, TOPLUMDA DİYABET BİLİNCİ SAĞLAMAK”

Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı, Öğretim Görevlisi Ebru Bozca, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Son zamanlarda kronik hastalıklarda, gerek dünyada, gerekse ülkemizde ciddi anlamda artışlar gözlemleniyor. Diyabet, bu hastalıkların başında gelen önemli bir halk sağlığı sorunumuzdur. Özellikle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde, bizler toplumumuzda farkındalık oluşturmak, eğer hastalık varsa erken evrede yakalayıp hızlı bir şekilde tedavi sürecine başlamak amacıyla hastanemizin iş birliğiyle beraber, Erzincan Binali Yıldırım Sağlık Bilimleri Fakültesi önderliğinde, hocalarımızla beraber bir stant açtık. Temel amacımız ise toplumumuzu diyabet konusunda aydınlatmak” dedi.

Sağlıklı Yaşam Kulübü Akademik Danışman hocası Dr. Öğretim Üyesi Handan Aydın Kahraman, diyabetin dünya genelinde yaygınlaşan bir sorun olduğunu belirterek, Sağlıklı yaşam kulübü olarak toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek adına bu tür bilgilendirmeleri yapıyoruz. Kulüp olarak halkımıza katkı sunmayı ve sağlıklı yaşam bağışıklığı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalık oluşturmak adına hastane ve hocaları ile birlikte stant kurduklarını söyleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencileri hastaları diyabet konusunda bilgilendirerek el broşürü dağıttıkları bu etkinliğin de bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.  

Gün boyu devam eden stant da öğrenciler vatandaşların kayıtlarını tutarak şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptılar.