Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DENEYAP Teknoloji Atölyesinde, TEKNOFEST için proje geliştiriyorlar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyesinde ortaokul öğrencileri Erzincan Gençlik merkezinde eğitimlerini sürdürüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

Erzincan’da Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan DENEYAP atölyesinde 15’er kişilik 3 gurup Ortaokul öğrencisi eğitmenleri eşliğinde proje şenliği için çalışmalarını devam ettiriyorlar.

AKILLI EV MODELİ GELİŞTİRİYORUZ

Proje çalışmasına katılan Erzincan’da Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan DENEYAP atölyesinde eğitim alan 7. Sınıf öğrencisi Dorukan Durmaz 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan proje şenliği için akıllı ev projesi üzerine çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 2 haftadır bu proje üzerine çalıştığını belirten Durmaz; amacının gelecekte insanların kullanabileceği akıllı ev modelleri geliştirmek olduğunu belirtti..

YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINI KULLANIYORUZ

Aynı proje üzerine çalıştığını belirten 8. Sınıf öğrencisi Akif Emre Akalın ise konuşmasında; Proje şenliği için yenilebilir enerji kaynaklarını kullanarak akıllı ev modeli üzerine çalıştığını ve ileri de bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

ÇEVREMİZE FAYDALI EVLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çevreye duyarlı akıllı ev projesi üzerine çalıştığını belirten 8. Sınıf öğrencisi Zeynep İrem Deniz; Çalışmalarında maket bölümünde olduğunu arkadaşlarının da yazılımını yaptığını söyledi. Burada güneş enerjisi ile çalışan, elektrik üretimi, basınçla elektrik üretimi yaparak çevremize faydalı evler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

TEKNOFEST İÇİN PROJE GELİŞTİRİYORLAR

Erzincan’da Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan DENEYAP atölyesinde tekstil yüksek mühendisi Merve Nur Sağırlı eğitmen olarak görev yapıyor. Daha önce teknoloji ve malzeme bilimi eğitimi verdim. Şimdi enerji teknoloji eğitimi veriyorum. Ortaokul gurubuna. 15’er kişilik 3 ayrı ortaokul sınıfımız bulunuyor. Bu öğrencilerimize ileri teknoloji malzemeler üretebilmeleri, bu konuda projeler yazabilmeleri için eğitim veriyoruz. 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan bir proje şenliği var. Bu şenlikte sergilemek için proje geliştiriyorlar. Ayrıca TEKNOFEST içinde proje geliştiriyorlar. Şu anki projemiz ile ilgili verdiğimiz eğitimde yenilebilir enerji kaynaklarıyla çalıştırabilecekleri malzemeler geliştirmek üzereler. Bu proje de derslerimiz 12 ‘şer haftadan oluşuyor. 12 haftanın son 4 haftasında projeleri ile çalışmaya başlıyorlar. Gerek protatif aşamasından gerekse planlama aşamasından son güne kadar da projeyi tamamlanmış şekline getiriyorlar”