Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk İzlem Merkezi bilgilendirme eğitimi düzenlendi

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk İzleme Merkezi İl Koordinasyon Kurulunda alınan karar gereğince “Bilinçli Nesiller Projesi” kapsamında paydaş kurumların katılımıyla bilgilendirme eğitimi programı düzenlendi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü

Erzincan Barosunun da paydaşları arasında olduğu “Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)” bilgilendirme eğitimi Erzincan Barosunun ev sahipliğinde yapıldı.

Erzincan Barosunda düzenlenen eğitime çok sayıda avukat ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Eğitim programında cinsel istismar şüphesi bulunan çocuk hakkında çocuğun yararı gözetilerek yürütülecek çalışmaların önemine dikkat çekildi.

 Erzincan Baro Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından Av. Adeviye Arslan, Erzincan Baro Başkanlığından Av. Duygu Güner, Av. Emrah Aslan ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili Rümeysa Aslan tarafından genel değerlendirmeler yapıldı. Programda ÇİM hizmetlerinin etkin şekilde sunulabilmesi ve çocuğun ikincil örselenmesinin engellenmesi açısından ilgili kurum temsilcilerine bilgilendirmelerde bulunuldu.

Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi hakkında verilen değerlendirmelerde şu detaylar dikkat çekti: Çocuk izlem merkezi (ÇİM), cinsel istismar suçları başta olmak üzere mağdur çocukların adli yargılama süreçlerinde tekrar mağdur olmasının önüne geçmeyi amaçlayan, 04.10.2012 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile ülke genelinde yaygınlaştırılması düşünülen ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler bünyesinde kurulan bir oluşumdur. ‘Çocuğun Üstün Yararı’nı esas alarak, suç mağduru olan çocukların adli süreçlerde örselemesinin önüne geçilmesinde önemli bir rol üstlenen ÇİM’in işlerliğinin sağlanmasında ve çocuğun korunmasında, CMK gereğince mağdur çocuk vekili olarak yapılan görevin belirleyici bir etken olacağı açıktır. Çocuk İzlem Merkezinde sağlıklı bir çalışma yürütülmesi için, mağdur ve yakınlarının yaşadıkları çirkin olay sonrası sığınabilecekleri bir kurum olduğunun, farkındalık kampanyaları başlatarak anlatılmalıdır.

Kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlanması, disiplinler arası paylaşımlar, çocuğun haklarını ve yüksek çıkarlarını ön planda tutacak, sivil toplum kuruluşlarının hassasiyetinden ve tecrübelerinden de faydalanarak vakaların mağdur çocuk yararına sonuçlanmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. İstismar mağduru çocuğun topluma kazandırılması noktasında merkezin mevcut işleyişinin devamı olarak sosyal aktivitelerle ve çeşitli çalışmalarla çocuk ve aileyi güçlendirme çalışmaları yapılmalıdır.

Çocuk İzlem Merkezinin İşleyişinin tüm hukuki süreçlerinin aktarıldığı programda aynı zamanda ülke ve Erzincan genelinde konuyla ilgili vakaların varlığı ve bu vakaların özgün yönleri aktarıldı. Programın sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılarak ÇİM süreci aşamalarının detayları tüm yönleriyle ele alındı.