Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da “Temiz Deniz Temiz Dünya” temalı bir program düzenlendi

Erzincan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Müfettişi etkinlikleri kapsamında ‘Temiz Deniz Temiz Dünya’ temalı bir program düzenlendi.

Erzincan Çevre Şehircilik ve

Programda il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde 4 ayrı okul öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler farklılık oluşturdu.  

Erzincan Ekşisu mesire alanında düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel, Erzincan Belediye Başkan vekili Serkan Özger, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Selçuk Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, İl kurum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda ayrıca 6 Şubat Maraş depreminde şehit olan vatandaşlarda anıldı. Program Zeynep Mustafa Ham İlköğretim Okulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Erzincan Ortaokulu ve Meysunana Anaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden renkli çalışmalar yer aldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün ve haftanın anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Selçuk Aydın kürsüye geldi. İl Müdürü Aydın burada yaptığı konuşmasında şu hususlara dikkat çekti; “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için, öncelikli olarak var olanı korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak ve denizleri korumak, toplumsal duyarlılığın artmasını sağlamak, hepimizin görevidir.

Her yıl İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımız tarafından gönderilen etkinlik programı çerçevesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ temasıyla etkinliklerimiz gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize başlamadan önce ülkemizde yaşanan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri şehitlerimizi rahmetle anıyor tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaptığımız tüm çalışmaların çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre için, daha temiz bir dünya için çabaları yoğunlaştırmaya, yaşanabilir çevre oluşturmamıza vesile olmasını temenni ediyor, Erzincan halkına doğayı sevelim, yeşili koruyalım diyerek, herkesin sağlıklı, temiz ve zarar görmemiş bir çevrede yaşamını sürdürmesini dileriz” dedi.

İl Müdürü Selçuk Aydın’ın konuşmanın ardından Erzincan Ortaokulu öğrencilerinden Hayrunisa Bilyay çevre konulu bir şiir okudu. Çevre Günü programı Erzincan Ortaokulu Anasınıfı öğrencileri tarafından, atık malzemelerden tasarlanmış giysilerin defile şovu renkli sahneler oluşturdu. Atık poşet ve karton kâğıtlardan prenses ve masal kahramanlarının kıyafetleriyle sahneye çıkan minikler büyük alkış aldı. Programın bir diğer gösterisi ise Erzincan Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Ritim grubunun hazırladığı müzikli gösteri oldu. Öğrenciler hareketli müzikler eşliğinde plastik bardakları masalara vurarak birbirinden ayrı ses ve ahenkle izleyicileri coşturdu.

‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ başlığıyla düzenlenen programda Resim Yarışması ve Tasarım Yarışmasında derece yapan öğrencilere çeşitli hediyelerden oluşan ödüllerini Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel ve İl protokolü temsilcileri takdim etti. Program sergi alanının gezilmesi ile devam etti. Birbirinden farklı, renkli ve yaratıcı atık malzemelerden oluşan eserleri oluşturan stantlar ziyaret edildi.