Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanları Sevmeyen İnsanlara Merhamet Etmez

Esnaf ziyaretleri ve mahalle buluşmalarına devam eden bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler için destek istemeye ve seçim çalışmalarına devam ediyor.

Esnaf ziyaretleri ve mahalle

Bağımsız aday Çakır esnaf ziyaretinde karşılaştığı bir hayvan sever ile bir süre sohbet etti. Vatandaşın yanında bulunan kedisini severek 2013-2019 yılları arasında Erzincan Belediye Başkanlığı görevinde iken hayvan barınağı yaptıklarını ve maalesef şuan öyle bir barınağın olmadığını ve üzücü olduğunu kaydetti.

 Başkan adayı Yüksel Çakır sözlerine şöyle devam etti; Geçmişte Erzincan’a kazandırdığımız hayvan barınağı yine orada aynı şekilde kanatlı hayvan parkı oluşturmuştuk insanlar oraya çocuklarını götürsün oradaki sosyal tesisler çocuklarıyla zaman geçirsinler ve evlatlarımız hayvan sevgisi ile büyüsünler. Çünkü “hayvanları sevmeyen insanlara merhamet etmez” diyor peygamber efendimiz. Ancak geçtiğimiz günlerde bir cenaze için Terzi Baba mezarlığına giderken hayal kırıklığına uğradım orada yapılmış olan tesis yerle bir edilmişti. Sonra sordum o hayvanların bakımları nasıl yapılıyor diye onunla ilgili bir cevap alamadım. Yaşadığımız çağda böyle bir konunun hiçbir şekilde yönetilmemesi hem bizleri hem de hayvan severleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu yönde birçok telefon aldım ve özellikle bu konuda bir çalışma yapılmamasından dolayı mahallelerde başıboş hayvanların artık tehdit düzeyinde insanlara rahatsızlık verdiğini bütün mahallelerde programlar sırasında gittiğimizde işitiyoruz. Bu kadar kolay çözülebilecek bir mesele çözülmemesi ve çözüme kavuşturulmaması açıkçası ilgi gösterilmemesi bu çağa ve zamana yakışmıyor. Bunlar bize cenabı hakkın bir emaneti. Hayvanları seviyoruz hayvanları sevenlerin insana merhamet edeceğini biliyoruz. Peygamber efendimizin bu öğüt ve nasihatini baş tacı ediyoruz. Diye konuştu.