Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bombalı Terör Eylemi Hazırlığındaki 5 Terörist Yakalandı

Diyarbakır ve Mardin'de gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, bombalı terör eylemi hazırlığında olan 5 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır ve Mardin'de gerçekleştirilen

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre;

Diyarbakır ve Mardin’de gerçekleştirilen başarılı bir operasyon sonucunda, bombalı terör eylemi hazırlığında olan 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır ve Mardin İl Emniyet Müdürlükleri, EGM İstihbarat Başkanlığı, Havacılık Daire Başkanlığı, Diyarbakır Özel Harekat, TEM ve Bomba İmha Şube Müdürlükleri’nin koordineli çalışması sonucu R.D., D.D., O.D., F.D. ve R.D. isimli teröristlerin yakalandı.

Operasyonlar sırasında teröristlerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tehlikeli malzeme ele geçirildi. Bunlar arasında PETN patlayıcı madde, A4 patlayıcı, roketatar başlığı ile avometre, saatli anahtar sistemi, patlayıcı devre sistemi, zaman ayarlı patlayıcı ve silah bulunuyordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasının sonunda teröre karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, “Bir nebze olsun insanlıktan nasibini almayan hainlere asla acımayacağız. Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.