Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BDDK: İkinci Konut Alımında Kredi Oranı Düşürüldü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), konut kredilerinde yeni düzenlemeye gitti. İlk konut alımlarında değişiklik olmazken, ikinci ve sonrası konut alımlarında kredi değer oranı yüzde 75 daraltıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), konut kredilerine ilişkin yeni bir karar aldı. İlk konut alımlarında kredi değer oranlarında değişiklik olmazken, ikinci ve sonrası konut alımlarında yeni düzenleme yapıldı. Tüketicinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konuta sahip olması durumunda, konut kredi değer oranı yüzde 75 daraltılacak.

BDDK’nın finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik aldığı bu tedbir ile ikinci ve sonrası konut alımlarında kredi değer oranı belirgin bir şekilde düşürülecek. Örneğin, 4 milyon lira değerindeki bir ikinci ev alımında, evin değerinin yüzde 22,5’i kadar kredi kullanılabilecek.

Ayrıca, ikamet amacıyla gayrimenkul ipoteği ile teminatlandırılan krediler için sermaye yeterliliği hesaplamasında da değişiklik yapıldı. İlk etapta yüzde 35 olan risk ağırlığı, bu tür krediler için yüzde 150 olarak uygulanacak.