Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret 17 bin 2TL oldu

Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol belirlenen asgari ücreti açıkladılar.

Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleştirilen basın açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari ücrete yüzde 49 zam yapıldığını ve 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini söyledi.

2024’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını, 11 Aralık 2023 Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapan İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısını 18 Aralık ta yapmıştı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay toplantıda yaptığı açıklamasında 18 bin TL önerdiklerini verilen rakama muhalefet şerhi koyduklarını ifade etti.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise açıklanan rakamın işçi ve işverenlere hayırlı olsun temennisinde bulundu.