Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anagold 24erzincanspor Kulüp Lisansı Almaya Hak Kazandı

2. lige çıktığı ilk senesinde TFF tarafından belirlenen (Mali, Sportif, Altyapı ve Hukuki) Kriterleri yerine getirerek müracaat eden 66 kulüp içerisinde bulunan ANAGOLD 24Erzincanspor Ulusal Lisans almaya hak kazanan kulüplerden bir tanesi oldu.

2. lige çıktığı ilk

2004 – 2005 sezonunda uygulanmaya konulan ve başarıyla sürdürülen Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Sistemi, 18. lisans sezonuna girmiştir. TFF tarafından belirlenen Sportif, Altyapı, Mali, İdari ve Hukuki kriterleri yerine getirmek kaydıyla, ülkemiz futbolunu Avrupa standartlarına ulaştırma amacını taşımaktadır. TFF 2020 – 2021 futbol sezonunda da Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. Lig ve Turkcell Kadın 1. Ligi kulüpleri için Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Sistemini uygulamaktadır.

Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Sistemiyle TFF: Futbolun standardını bütün yönleriyle geliştirmek, sürekli iyileştirmek ve her kulüp içerisinde gençlerin yetiştirilmesine ve korunmasına sürekli olarak öncelik vermek, Kulüplerin uygun yönetim ve organizasyon seviyesine sahip olmasını sağlamak, Seyircilere ve medyaya düzenlenmiş, konforlu ve güvenli stadyumlar temin etmek üzere kulüplerin sportif altyapısının adapte edilmesi, Kulüplerin ekonomik ve mali yapılarının güçlendirilmesi, izleme süreci ile şeffaflıklarının ve güvenilirliklerinin artırılması ve alacaklarının korunmasına gerekli önemin verilmesi, Bir sezon içindeki müsabakaların sürekliliğinin sağlanması, Finansal fair play’in devamlılığı, Kulüplerin sportif, altyapı, personel ve idari, hukuki ve mali kriterler açısından değerlendirilmesi konusundaki standartların Avrupa düzeyinde geliştirilmesini hedeflemektedir.

2019-2020 sezonunda 3. Ligde Şampiyon olarak Misli.com 2. Lige yükselme başarısı gösteren Anagold 24Erzincanspor bu yıl ilk defa başvurmasına rağmen, TFF tarafından ilk başvurusunda, tüm kriterleri yerine getirdiğinden ULUSAL KULÜP LİSANSI almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan 24Erzincanspor Kulüp Başkanı Gökhan Keleş, “bu yıl ilk defa müracaat ettiğimiz ve TFF’ nin belirlediği, çoğu UEFA standartlarında bu kriterleri yerine getirerek ilk defada Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazandığımız için çok mutluyuz, Camiamıza Hayırlı Olsun.

Bu kriterleri yerine getirmediğiniz zaman ciddi mali yaptırımlarla karşı karşıya kalmanın yanı sıra, puan silme cezası da alabiliyorsunuz. Bizler Ulusal Kulüp Lisansı sürecini, ücret ödeyerek dışardan danışmanlık hizmeti alarak değil,  Yönetim Kurulumuzda bu iş için görev alan arkadaşlarımızın özverileri ve çabalarıyla bu süreci yönettik. Olması gereken olmuştur, Kulübümüz TFF’ nin belirlediği tüm kriterleri tam olarak yerine getirerek Ulusal Kulüp Lisansını almaya hak kazanmıştır. Camiamıza Hayırlı Olmasını temenni ediyorum” dedi.