Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1992 depreminin yıl dönümünde hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz

13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremin 32. yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımlayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Yüzlerce hemşerimizin yaşamını yitirdiği bu depreminin yıl dönümünde hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz” dedi.

13 Mart 1992 yılında

Vali Aydoğdu mesajında; Şehrimiz insanının yaşadığı en büyük acılardan biri olan 1992 Depremi, acıların hala taze olduğu ve yaşamını yitiren vatandaşlarımızın asla unutulmadığı bir afettir. Yüzlerce hemşerimizin yaşamını yitirdiği bu depreminin yıl dönümünde hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz. Bu vesileyle bir kez daha, ilimizde ve ülkemizde meydana gelmiş olan depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu ve ilimizin de birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer aldığını tarih boyunca meydana gelmiş farklı şiddetlerdeki depremlerden ve bilim insanlarının çalışmalarından biliyoruz. Ülkemizin ve ilimizin bu gerçeğinden hareketle, her an depreme hazırlıklı olmanın, depreme dirençli binalar inşa etmenin ne kadar hayati önem taşıdığını bilmek zorundayız.

‘Deprem öldürmez, bina öldürür.’ sözünü ilke edinerek konutlarımızı ve iş yerlerimizi içinde yaşadığımız çağın getirdiği bilimsel ve teknolojik veriler doğrultusunda inşa etmeliyiz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.

Olası bir depremi en az kayıpla atlatabilmek için ilimizde de çalışmalar devem etmektedir. Bu kapsamda; bir yandan ilimizde yeni yapılan yapıların ilgili mevzuatın öngördüğü standartlara göre yapılması için gerekli denetimler yapılmakta bir yandan da Valiliğimizin öncülüğünde, Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve ilgili kurumlarımızca; ilimizde risk teşkil edebilecek yapıların tespit edilmesi ve tespit edilen bu yapıların bilimsel veriler ışığında ya güçlendirme çalışmaları yapılarak depreme dayanıklı hale getirilmesi ya da kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi için çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Bizler istemesek te gelecekte de depremlerin olacağı gerçeğinden hareketle; deprem olgusuyla yaşamayı öğrenmeli, olası depremleri en az hasarla ve kayıpsız atlatabileceğimiz şekilde yapılaşmayı sağlamalı ve toplumumuzu da deprem konusunda en üst bilinç düzeyine ulaştırmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Böylesine büyük acıların bir daha yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.