Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Bekir Aksun Dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, resmi olmayan sonuçlara göre il genelinde %40 üzerinde oy alarak belediye başkanlığına seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan

Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, resmi olmayan sonuçlara göre il genelinde %40 üzerinde oy alarak belediye başkanlığına seçildi.  31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Erzincan’da 162 bin 190 seçmen 972 sandıkta oy kullandı. Erzincan Merkezde ise 90 bin 566 seçmen 295 sandıkta oy kullandı.


31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Bekir Aksun31 Bin oy alarak Erzincan Belediye başkanı olurken, AK Parti Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy 24 bin üzerinde oy aldı.  Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı İsmail Taş ise 16 bin üzerinde oy aldı..  
Erzincan’da resmi olmayan sonuçlara göre Kemaliye ilçesinde MHP adayı Mehmet Karaman, Tercan ilçesinde AK Parti adayı Lokman Gültekin,  Üzümlü ilçesinde AK Parti adayı Ahmet Sazlı, Çayırlı ilçesinde AK Parti adayı Atınç Bahadır, Refahiye ilçesinde AK Parti adayı Çakmak Paçacı,  Kemah ilçesinde MHP adayı Osman Kemal Arslan, Otlukbeli ilçesinde MHP Adayı Yusuf Tektaş, İliç ilçesinde AK Parti adayı Mustafa Gürbüz belediye başkanlığına seçildi.. 
Erzincan Belediye Başkanlığına seçilen Milliyetçi Hareket Partisi Başkan adayı ve Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun Cumhuriyet Meydanın da toplanan partililer yaptığı kısa teşekkür konuşmasında Erzincan’ı birlikte yöneteceklerini belirterek; “ Biz ne dediysek onu yapacağız Erzincan’ı 15 yıl sonra tekrar yönetecek olmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun. Tüm seçmenlerimize teşekkür ederim Bizlere oy veren vermeyen fark etmez biz Erzincan’ı birlikte yöneteceğiz dedik sizler de bu fırsatı verdiniz hepinize teşekkür ederim, sağ olun var olun’dedi.

BEKİR AKSUN KİMDİR 

01 Kasım 1967 yılında Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçi bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Mahnur Hanım, babası Faruk beydir. İlk orta ve lise eğitimini Üzümlü’de lisans eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Yüksekokulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünü bitirerek tamamladı.  Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 17 yıl Erzincan’ın çeşitli okullarında öğretmenlik yapan Aksun, 2006 yılında öğretmenlikten ayrılarak ticaret hayatına atıldı. Gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdi. Fakat eğitim dünyasından hiç kopmadı, çeşitli okullarda okul aile birliği üyelikleriyle eğitim dünyasının içinde kaldı.
2007 yılından itibaren aktif siyasi hayatına başlayan Bekir Aksun ilk olarak Erzincan MHP Yönetim Kurulu Üyeliği,  MHP Erzincan İl Genel Meclis Üyeliği, MHP İl Başkanlığı ve 24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Daha sonra tekrar İl Başkanlığına getirilen Aksun 31 Mart Yerel Seçimlerinde MHP Genel Başkanlığı tarafından Erzincan Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Bekir Aksun evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber: Hasan Çakmak