Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Rozeti Taktılar

Demokratik Sol Parti Çağlayan Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerini kazanan Çağlayan Belediye Başkanı Haydar Şahin ve 4 Belediye Meclis Üyesi partisinden istifa ederek bağımsız olarak göreve devam ettiler.

Demokratik Sol Parti Çağlayan

Daha sonra Çağlayan Belediye Başkanı Haydar Şahin ve 4 Belediye Meclis Üyesi geçtiğimiz gün parti banasında yapılan rozet töreniyle Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına dâhil oldular.  Parti binasında gerçekleşen törene Erzincan CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, Bağımsız Meclis Üyeleri Murat Şahin, Erkan Yedikat, Cemal Pınar, Ercan Demir Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır, CHP Kadın Kolları Başkanı Leman Gülen, partililer ve davetliler katıldı.

Yapılan törende konuşan CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan; “Çağlayan belediye Başkanımız Haydar Şahin’in partimize katılımından dolayı bildiğiniz gibi biz geçen hafta Ankara’da Genel Başkanımız huzurlarınızda gurup toplantısında Rozetini kendisine taktı. Ankara’da Belediye Meclis Üyelerimiz yoktu. Bugün burada hem Belediye Başkanımıza hem 4. Bağımsız Belediye Meclis Üyelerimizin Partiye katılmaların onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Erzincan’da çok uzun sürede birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz amacımız hiçbir oyumuz bir yere dağılmadan bütün bir şekilde Erzincan’a hitap edecek şekilde diğer partilerde bir yerlerde olan arkadaşlarımızla bir daha ki seçimde İktidara geleceğimizden emin olduğumuz için hepsi bir arada olup Erzincan’da da bu hazzı yaşamak istiyoruz. Haydar başkanıma bu konuda teşekkür ediyorum. Kendisi CHP içerisinde aktif çalışmaya katılacağından dolayı bize güç verdi. Bu gücü hep birlikte devam ettireceğiz”” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılan Çağlayan Belediye Başkanı Haydar Şahin ise konuşmasında; “Cumhuriyet Halk Partisinin değerli yöneticileri, sevgili üyeler, basınımızın saygıdeğer emekçileri hepinizi saygıyla selamlıyorum; İçinde bulunmuş olduğumuz gerek siyasal ve sosyal gerekse ekonomik çıkmazların hepimiz farkındayız. Ülkemizin karşı karşıya olduğu bu sıkışıklığın aşılması elbet katılımcı paylaşımcı ve denetlenebilir aynı zamanda yerinden yönetim ile mümkün olacağını belirtmek isterim. Parlamenter sistemin baypas edilerek tek adam rejiminin inşa edilmeye zorlanması bizleri günbegün daha olumsuz koşullara doğru savurmaktadır. Onun içindir ki kişi ve kişileri önceleyen bir siyasi anlayış değil toplumu kapsayan daha özgürlükçü ve çağdaş bir siyasi anlayışa ihtiyaç vardır. Yerelden başlayarak genele doğru bütün toplumsal katmanları içine alan daha demokratik ve çağdaş parti yapılanmalarının kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Bu nedenle kişilerin çıkarları doğrultusunda siyasi mücadele yerine, halkın çıkarlarını koruyup kollayacak, siyasi mücadeleye ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. Bunun içinde hep birlikte mücadele edeceğimizden kuşkum yok. Ülke kaynaklarının birileri uğruna peşkeş çekilmeden halkın menfaatler, doğrultusunda kullanılması için daha kamucu bir politikadan yana olduğumuzu da bilmenizi isterim o nedenle her yurttaşın erişebileceği laik çağdaş bir eğitim politikası, sürdürülebilir enerji politikaları, tarımı önemseyen bir ekonomik modelin hayata geçirilmesi temel esaslarımızdan olmalıdır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmak üzere burada oluşumun nedenlerinden birisi bahse konu ettiğim politikaların hayata geçirilmesi ve bunun için birlikte mücadele etmektir. Bu amaçla daha katılımcı daha demokratik yerel yönetimi önceleyen çalışmalarımızın bu yönde olacağını belirtmek isterim. Daha çağdaş laik bir Cumhuriyet için Cumhuriyet Halk Partisi saygılarımla” dedi.