Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önemli Ameliyat Başarılı Oldu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 46 yaşındaki hastanın böbreğindeki tümör 2 buçuk saat içerisinde alındı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan’da ilk defa gerçekleşen böbrek tümörü temizleme ameliyatı gerçekleştirildi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 46 yaşındaki hastanın böbreğindeki tümör 2 buçuk saat içerisinde alındı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üroloji kliniğinde 46 yaşındaki hastanın böbreğindeki tümör 2 buçuk saat içerisinde alındı.  Sağlık İl Müdürü Erkan Hirik ve Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Erdoğan Cerrahi işlem ve hasta ile ilgili bilgiler verdi.

BU CERRAHİLER ARTIK ERZİNCAN’DA YAPILIYOR

Erzincan’da ilk defa gerçekleşen böbrek tümörü temizleme ameliyatı ardından açıklamalarda bulunan Hirik;  “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üroloji kliniğinde özellikle cerrahi bir noktasında sizi bilgilendirmek için şuanda buradayız. Böbrek tümörü sebebiyle 46 yaşındaki bir bayan hastamızın son dönemde yaygınlaşan belli başlı merkezlerde uygulanan passenegroftomi dediğimiz böbrek koruyucu dediğimiz cerrahi yöntemle tümörün tamamı temizlenerek böbrek korunarak yapımcı özellikle cerrahi burada yaptık.

Üroloji kliniği ekibi olarak içinde bulunduğu ekip, Doktor Abdullah Erdoğan, Doktor Ercüment Keskin ve Abdullah Turan tarafından ekip gerçekleştirildiğini belirten Hirik,  Hastamız 3. günde şifa ile hastamızı evine taburcu yaptık. Bu cerrahilerin burada yapılıyor olması Erzincan için şehrimiz için gelişme olduğunu düşünüyorum daha da artarak devamının geleceğini düşünüyorum ”dedi.

BÖBREĞİN YÜZDE 60LIK KISMI KORUNDU

Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Erdoğan ameliyat hakkında açıklamada bulundu. Erdoğan; “46 yaşında bir bayan hastaydı. Bir şikâyeti yoktu rutin incelemeleri sırasında sağ böbrek üst kısımda kitle tespit edildi.

Daha önceleri böyle bir durumda böbreğin tamamı alındığını belirten Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Erdoğan fakat biz hastamızın sadece böbreğin üst kısmındaki kitlesini aldık. Bu sayede böbreğin yüzde 60lık kısmını koruyabildik. Genç hasta olduğu için bu kalan kısım iler ki dönemde hastaya katkı sağlayacaktır. Şuan uygulanan şekliyle ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastamızı 4. Gününde taburcu ettik. Hastanemizde de böbrek tümörlerimizin gerek kapalı gerek açık ameliyatı mesane tümörlerini açık ve kapalı ameliyatları prostat kanseri ameliyatları yapılabilmektedir. Operasyon toplam iki buçuk saat sürdü. Ameliyat sırasında bir sıkıntımız olmadı.”  dedi

Haber: Hasan Çakmak