Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tapu ve Kadastro 24. Bölge Müdürlüğünde basını bilgilendirme toplantısı yapıldı

Erzincan AFAD toplantı salonunda kahvaltı programında gazeteciler ile bir araya gelen Tapu ve Kadastro 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Erzincan AFAD toplantı salonunda

Erzincan Tapu Kadastro 24. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda 24. Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, merkez  ve ilçelerdeki tapu müdürlüklerinde yapmış olduğumuz işlemler karşılığında Bugüne kadar yaklaşık 70 milyonluk ekonomiye katkıda bulunmuşuz dedi.

Bölge Müdürlüğü yetki alanında Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt illerinin bulunduğunu belirten Dayıkaraca, Erzincan’da 9, Gümüşhane’de 6 ve Bayburt’ta 3 olmak üzere toplam 18 Tapu Müdürlüğü ve bağlı illerde 3 Kadastro Müdürlüğü olmak üzere toplam 21 Müdürlükte hizmet verilmektedir’ dedi.

70 MİLYONLUK EKONOMİYE KATKIDA BULUNMUŞUZ

Programda basın mensuplarına Erzincan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünün faaliyetlerinden bahseden 24. Bölge Müdürü Dayıkaraca şunları kaydetti: ‘2023 yılında bugüne kadar yaklaşık 62 bin işlem yapışışız dolayısıyla işlem sayımızı bir önceki yıla göre arttırmışız. Devlet ekonomisine de katkımız söz konusu. Bölge Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerimizde İl ve ilçelerdeki tapu müdürlüklerinde yapmış olduğumuz işlemler karşılığında toplam bugüne kadar yaklaşık 70 milyonluk ekonomiye katkıda bulunmuşuz. 

Erzincan Bölge Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü  ve  Tapu Müdürlüğü Hazineye ait tahsisli binalarda hizmet vermekte olup 3 müdürlüğünde bir arada olacağı yeni binaya ihtiyaç vardır.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yıllara dayalı deneyim ve tecrübesine teknolojik gelişmelerini de ekleyerek, dijital arşive geçmesiyle birlikte Noterler Birliği ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol neticesinde Tapu işlemlerinde alım, satım gibi işlemler Tapu Müdürlükleri ve Noterler Birliği tarafından da yapılacaktır.
Bu İşlemlerle vatandaşlarımıza daha hızlı ve güvenilir hizmet sunmak hedeflenmektedir.
Alım, Satım işlemleri Tapu dairesi tercih edilirse yalnızca tapu harcı ödeniyor. İşlem noterde yapılırsa tapu harcına ek olarak noter ücreti de verilecek.1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen noterden alım satım işlemi, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 Temmuz 2023 tarihinde başlamıştır.

BÖLGE GENELİNDE YABANCILARA AİT 397 TANE TAŞINMAZ VAR

Bölge genelinde yabancı mülkiyetle ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Bölge Müdürü Dayıkaraca; “Bölge genelinde yabancılara ait 397 tane taşınmaz var. Bu toplamda 77 yabancı kişiye ait. Bu bölge genelinde ki rakamımız. Erzincan genelinde ise, 189 taşınmazımız var, 52 tane yabancı kişinin. 52 kişinin 17’si kadın 35’i ise erkek. Bir yerde ki bir taşınmazın akit işlemi için veya satış işlemi için taşınmazın, alıcının, satıcının aynı ilçede, aynı ilde olmasına gerek yok. Diyelim taşınmazımız burada, alıcı Kars’ta satıcı da Berlin’de ülke dışında ya da il dışında. Bu şekilde de artık işlemi yapabiliyoruz. 3’ü de ayrı ayrı yerlerde olduğu halde biz akit işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Erzincan Merkez ve İlçelerinde toplam 79 birimde toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Merkeze bağlı Mahmutlu, Balıbeyi, Güllüce, Üzümlü İlçesine bağlı Denizdamı, Tercan İlçesine bağlı Köprübaşı ve Çayırlı İlçesine bağlı Mazlumağa köyleri olmak üzere toplam 6 birimde kontrol ve tescil çalışmaları tamamlandı. Diğer birimlerde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

AFAD il binasında düzenlenen programa Erzincan Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca, Bölge Müdür Yardımcısı Bilal Selçuk, Kadastro Müdürü Servet Ural, Tapu Müdürü Taci Sayın, Hukuk Şube Müdürü Haluk Erken, İşletme Şube Müdürü Erkan Hancıoğlu, Personel Şube Müdürü Fatih Keskin de katıldı.

Program sonrasında basın mensuplarının sorularının cevaplanmasının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.