Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK İl Müdüründen Kayıt dışı istihdam açıklaması

Kayıt dışı istihdamla mücadele ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzincan İl Müdürü Av. Burcu Tatoğlu, “Kurumumuzca kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında denetimin yanı sıra Rehberlik ve bilgilendirme amaçlı faaliyetler de yapılmaktadır” dedi.

Kayıt dışı istihdamla mücadele

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Av. Burcu Tatoğlu tarafından yapılan açıklamasında; Bilindiği üzere; kayıt dışı istihdam ülkemizin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Kurumumuzca kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında denetimin yanı sıra Rehberlik ve bilgilendirme amaçlı faaliyetler de yapılmaktadır. Bu kapsamda, geçmişte yapılan birçok faaliyete ve projeye ek olarak 2023 yılı içerisinde; 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı, Ulusal İstihdam Stratejisi (2023-2025) ve Kurumumuz 2023 yılı Merkez Eylem Planında sosyal güvenlik bilincini artırmaya ve kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik birçok faaliyete yer verilmiştir.

Kurumumuz Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığınca, 2023 yılı için organize edilen Kayıt Dışı İstihdamla mücadele rehberlik faaliyetlerinde Üniversite öğrencilerini bilgilendirme ve bilinçlendirme, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin kayıt dışı istihdama yönelik farkındalığın artırılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda; Erzincan il sınırları içerisinde hedef kitleye yönelik rehberlik faaliyeti yapılabilmesi için Erzincan Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü bünyesinde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Av. Burcu Tatoğlu başkanlığında Rehberlik faaliyetleri komisyonu kurulmuştur.

İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, Erzincan’da faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile Organize Sanayi Bölgesindeki firmaları ziyaret ederek, Kayıt Dışı İstihdamın işverenlere, işçilere ve ülkemiz ekonomisine olan zararlarını, kayıt dışı işçi çalıştırılmaması durumunda Kurumumuz tarafından işverenlerimize verilen teşvikler anlatılarak, konuyla alakalı broşürler işverenlerimize ve işçilerimize dağıtılmıştır.

Ayrıca; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine Sosyal Güvenlik ve Kayıt dışı İstihdamın önlenmesi konulu seminer verilerek bu konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yapılmıştır.

Komisyon tarafından Tercan MYO ziyaret edilerek, Kurumumuzun öğrencilere yönelik hazırladığı broşürler dağıtılmıştır.

Ayrıca; Erzincan’da yaygın olarak faaliyet gösteren sektörlere ilişkin meslek odalarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşülerek kayıt dışı istihdamla mücadelede iş birliği amacıyla ziyaretler ve toplantılar yapılarak çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.