Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik öğrenciler Cumhuriyet’in ilan edileceğini bildiren gazeteyi temsili olarak çıkardı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Erzincan’da minik öğrenciler Cumhuriyet’in ilan edileceğini bildiren gazeteyi temsili olarak çıkardı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.

Erzincan merkezde bulunan Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri, el emeği hazırlanan Türk Bayrağını ve “Cumhuriyet ilan Edildi “ manşetiyle gazetelerini dört yolda bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttılar. 

GAZETEYİ TEMSİLİ OLARAK ÇIKARDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri, milli mücadele kahramanlarını ve Cumhuriyet ilan edileceğini bildiren gazeteyi temsili olarak çıkardı. Çıkarılan Cumhuriyet ilan edileceğini bildiren gazeteyi temsili olarak çıkaran öğrenciler, böylece hem Cumhuriyetin önemini hem de o günleri daha iyi anladılar. ‘Yazıyor yazıyor yarın Cumhuriyet ilan edileceğini yazıyor’ nidalarıyla gazete Cumhuriyet Meydanı’nda dağıtıldı.

GAZETE SAYESİNDE GEÇMİŞE YOLCULUK YAPILDI

Cumhuriyet meydanında bulunan vatandaşlara ve esnafa okulun öğrencileri tarafından gazete dağıtımı yapılarak geçmişe yolculuk yapıldı. Bu etkinlikte 29 Ekim 1923 tarihinde yayınlanan Cumhuriyet ilan edildi manşet haberli gazete hem bizleri hem bizlerin hem de öğrencileri geçmişe yolculuk yapmaya götürdü. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan halkın Cumhuriyet Bayramı tebrik edilerek dağıtılan gazete sayesinde geçmişe yolculuk yapıldı. 
Cumhuriyetin 100. Yılında yaşanan bu coşku hep var olması için çalışacağı ve başta Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzurunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle; Gazilerimize de Şükranla Anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bayramını kutluyoruz ifadelerine yer verildi.
Etkinliğe vatandaşlar ve esnaflar yoğun ilgi gösterirken minik öğrencilere esnaf ve vatandaşlar tarafından değişik hediyeler verildi.