Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Karaman'dan Erzincan hızlı trenine soru önergesi

AK Parti Erzincan Milletvekilli Süleyman Karaman, Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonuna soru önergesi vererek Sivas- Erzincan hızlı tren hattı son durumu hakkında bilgi aldı.

AK Parti Erzincan Milletvekilli

Erzincan Milletvekili Karaman verdiği soru önergesinde: “Erzincanlı hemşerilerimin en büyük hayali olan Ankara-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattının, ihalesi yapılan Sivas-İmranlı arasının acilen bitirilmesini, İmranlı Erzincan ihalesinin acilen yapılmasını istiyoruz” Ayrıca Erzincan- Trabzon – Erzurum Kars hızlı tren hattının çalışmaların başlamasını istiyoruz ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanlığı Plan Bütçe Komisyonunca soru önergesine verilen cevapta ise : “İpek Demiryolu Koridoru üzerinde bulunan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars arasında hızlı tren hattı yapılması planlanmış olup, Sivas-Zara kesiminde altyapı yapım çalışmaları devam etmektedir. Zara-İmranlı — Kemah -Erzincan kesiminde revize proje çalışmaları planlanmıştır.

Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hattı iki kesim halinde projelendirilmiş olup proje çalışmaları devam etmektedir. Proje çalışmalarının 2024 yılında tamamlanması planlanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Karaman ayrıca komisyonda yaptığı konuşmasında: “Seçim bölgem Erzincan’ımız da bugüne kadar büyük hizmetler yapan Ulaştırma ve Altyapı bakanlığına Erzincanlı hemşerilerim adına teşekkür ederim. Ülkemizin kuzeyini güneyine bağlayan; Trabzon-Erzincan-Refahiye-İliç-Kemaliye’den- Malatya’ya ve güneye uzanan duble yolun bir an önce bitirilmesini, Yatırım programlarında yer alan, D100 karayolunun iyileştirilmesi kapsamında, Erzincan İl Sınırlarında yer alan; Kızıldağ Sakaltutan ve Ahmediye tünellerinin kış aylarında yol kapanmalarına son verilmesi için bir an önce yapılmasını istiyoruz. Ayrıca, yine yatırım programında yer alan Erzincan –Kemah –İliç yolunu bir an önce yapılmasını, bununla birlikte yapımı devam eden Erzincan-Başköy-Çayırlı yolunun bir an önce bitirilmesi konusunda desteğinizi bekliyoruz” dedi.