Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur Ve Memur Emeklilerine İyileştirme Zammı Müjdesi

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki ay başlayacak.

Memur ve memur emeklilerinin

 Zam pazarlığına sayılı günler kala çalışmalarını tamamlayan Memur-Sen, kira yardımını da içerisinde barındıran teklifi bugün kamuoyuna paylaşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunacak. Dosyada 74’ü yeni, 29’u korunması gereken, 17’si ise geçen toplu sözleşme döneminde kavuşturulmayan 120 yer alıyor.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

120 MADDELİK TEKLİF HAZIRLANDI

Görüşmelere sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Memur-Sen, sözleşme tekliflerini ve izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla geçtiğimiz hafta Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu toplamıştı. Toplantıda, 74’ü yeni, 29’u korunması gereken, 17’si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 120 maddelik teklif üzerinde mutabık kalındı.