Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerin Kariyer Farkındalıklarını Artıracak Program ve Faaliyetler Yaygınlaştırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni’ne Katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Kapsamlı ve bütüncül iş gücü piyasası destekleri ile işsiz, eğitimine devam etmeyen veya iş aramayan 15-29 yaş arasındaki gençleri desteklemeyi hedefleyen , “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” kapsamındaki “İŞKUR Yol Arkadaşım” tanıtım tırı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tören ile yola çıktı.

NEET PRO kapsamında “İŞKUR Yol Arkadaşım” Kampanyası Açılış Töreni, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) düzenlendi.

İŞKUR Yol Arkadaşım Tanıtım Aracı, 15 İlde Gençlerle Buluşacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR tarafından yürütülen NEET PRO Teknik Destek Projesi kapsamındaki “İŞKUR Yol Arkadaşım” tanıtım aracı; İŞKUR hizmetlerini tanıtmak, 15-29 yaş aralığındaki işsiz, eğitime devam etmeyen ya da iş gücünde yer almayan gençler arasında farkındalık oluşturmak ve gençlerin istihdam fırsatlarından yararlanabilmesi için İŞKUR’a kayıtlarını yapmaları amacıyla yola çıkarak, 12 Eylül- 25 Ekim 2023 tarihlerinde 15 ilde gençlerle bir araya gelecek.

Başlangıç töreniyle Ankara’dan yola çıkan tanıtım aracı, ilk olarak Mardin’e gidecek. Mardin’in ardından da sırasıyla Van, Erzurum, Rize, İzmir, Edirne, Bursa, Eskişehir, Afyon, Konya, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Sivas ve Samsun illerini ziyaret ederek gençlerle buluşacak.

Şehir merkezlerinde konumlandırılacak tanıtım tırında bulunan ve kariyer yolculuklarında gençlere yol gösterecek mesleki eğilim ve beceri testleri ile fotoğraf alanları gibi etkinliklerin yanı sıra iş ve meslek danışmanları, İŞKUR’un hizmetlerini tanıtarak kariyer süreçlerinde gençlere destek olacak.

“Gençler Bizim Geleceğimiz”

Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, NEET PRO olarak adlandırılan projenin yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatarak, “Proje ile eğitimde de istihdamda da yer almayan 15-29 yaş aralığındaki gençlerimize, iş arama süreçlerinde daha kapsamlı ve bireysel ihtiyaçlara duyarlı bir yaklaşımla destek olmayı hedefliyoruz.

Beşerî sermayelerini geliştirememeleri nedeniyle eğitim ve istihdamdan kopan genç nüfusu tanımlamak için kullanılan NEET kavramı uluslararası boyutta önemi giderek artan bir sorun haline dönüşmüştür. Bugün dünyada genç nüfus 2 milyara yaklaşmış durumdadır. Ülkemize Avrupa ölçeğinde baktığımızda en genç nüfusa sahip ülke olduğunu biliyoruz. Gençler bizim geleceğimiz” diye konuştu.

İŞKUR vasıtasıyla aralıksız sürdürülen Aktif İşgücü Programları başta olmak üzere, gençlere yönelik “KALFA Programı”, Staj Portalı, “İŞKUR Kampüste”, İş Kulüpleri, “Kariyer Günleri”, “Sanal İstihdam Fuarları” gibi geniş bir yelpazede hizmet sunduklarının altını çizen Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

“NEET’ lere yönelik daha özel tedbirler almanın, İŞKUR için önemli bir politika alanı ve bir zorunluluk haline geldiğini görüyoruz. TÜİK’in 2. Çeyreklik verisine göre ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere, yani NEET’lerin oranı yüzde 20,8 olarak gerçekleşmiştir. Bildiğiniz üzere NEET’lerin büyük bir kısmı ulaşılması zor gruplar olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle geçen hafta yayınladığımız Orta Vadeli Programımıza da özellikle ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerimiz ile ilgili hedefler ve yol haritaları koyduk.”

“Gençlerin Kariyer Farkındalıklarını Artıracak Program ve Faaliyetler Yaygınlaştırılacak”

Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin eğitime ve istihdama katılımlarını teşvik etmek amacıyla mesleki eğitim, yetkinlik ve becerilerini dikkate alan programların hayata geçirileceğini aktaran Bakan Işıkhan, “Öncelikle gençler olmak üzere her ailede en az bir çalışan olmasını sağlayacak tedbirler alınacaktır.

Geleceğin mesleklerine yönelik gençlerin kariyer farkındalıklarını artıracak program ve faaliyetler yaygınlaştırılacaktır. Bu sebeple bugün yola çıkacak “Tır” ımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞKUR Yol Arkadaşın Hep Yanında”

Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün gençlerimizin geleceğini inşa etmesine yardımcı olacak bu kampanyanın açılışını gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyor, bu vesileyle buradan tüm genç kardeşlerime; ‘İŞKUR Yol Arkadaşın hep yanında olacak’ diyorum. Genel Müdürümüz başta olmak üzere projeye emek veren, katkı sunan tüm İŞKUR personelimize ve kıymetli mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

Törene, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guırkınger, NEET PRO Teknik Destek Projesi Takım Lideri Luca Azzonı, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Faruk Cantekin katıldı.