Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde yapıyorlar ev ekonomisine katkı sağlıyorlar

Yaklaşık 1 yıl öncesinde Ticaret il müdürlüğü koordinesinde kurulan ve 18 üyesi ile çalışmalarını yürüten Hünerli eller kadın kooperatifi başkanı Safure Atasoy, ihtiyaçlı ev kadınlarına Pazaryolu açtıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 yıl öncesinde

Özellikle ihtiyaçlı, çocuklu olan ve ailelerine ekonomik katkı sağlamak isteyen kadınlara yönelik kurulan pazarda el emeği göz nuru işlemeler ile birlikte gıda ürünlerinin de pazarlaması yapılıyor.

Erzincan Dört yolda Hünerli eller kadın kooperatifi tarafından açılan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, stantta ev hanımlarının ürettikleri el işleri ve gıda ürünleri satışı yapılıyor. Pazarda satışlarda elde edilen gelir, ürünleri getiren ev hanımlarına ekonomik katkı sağlıyor.

Kooperatif ve açılan stant ile ilgili bilgi veren Hünerli eller kadın kooperatifi başkanı Safure Atasoy; Erzincan’da kurulan ikinci kooperatifiz. Bugün itibariyle tam 1 yılımızı tamamladık. Kooperatif olarak bizim amacımız bayanları bir araya getirmek, bayanlarımızın ürettiği ürünlere Pazar olmak. Kooperatifimiz ufak kar payı ile çalışıyor. Şuan için bir üretim yerimiz olmadığı için satış mağazamız bulunuyor. Burada yine bayanlarımız ürettikleri ürünlerini yaptıkları işleri getirerek vatandaşlarımıza satışlarını burada gerçekleştiriyorlar. Amacımız evde olup çocukları olan ve özellikle ihtiyaçlı olan bayanlara destek olmak. Kooperatifimizde el işlemesinden gıda ürünlerine kadar tüm ürünleri pazarımızda satışını yapıyoruz. Burada el işinin yanında evde yapılan salça, turşu, el açma börek, tatlılar, sarma, mantı gibi çok çeşitli ürünlerimiz bulunmakta. İlimizde her kesime hitap ediyoruz. Bazı ürünlerde bir gün öncesinde sipariş verilmesi gerekiyor. 

İHTİYAÇLI OLANLARA DOKUNMAK İSTİYORUZ

Kooperatiflerin bir amacının da hayır olduğunu belirten Atasoy, Ev hanımlarımız evelerinde yapmış oldukları ürün ve el işlerini bizler kooperatif olarak değerlendiriyoruz. Satış sonrasında elde eden geliri ev hanımlarımıza ödüyoruz. Biz burada aslında zengini daha zengin etmek değil, ihtiyaçlı olanlara dokunmak istiyoruz. Birçok ev kadını ev ekonomisine katkı vermek istiyor ama çocukları olduğu için çalışamıyor dolayısıyla bizlerde burada evlerinde yaptıkları ürünleri kooperatif olarak değerlendirerek kadınların ev ekonomilerine bir nevi katkı sunmalarına yardımcı olmuş oluyoruz. Biz kooperatif olarak bu ailelere ulaşıyoruz. Yapmış oldukları el işi ve gıda ürünlerini alıyor Pazar ayarlıyoruz. Kooperatifimize küçük kar payı ile değerlendiriyoruz. Ev kadınlarımızda evlerinde üretmiş oldukları ürünlerini bir şekilde satmış oluyorlar. 

İHTİYAÇLI OLAN TÜM BAYANLARIMIZI KOOPERATİFİMİZE BEKLİYORUZ

Kuruluşumuzdan günümüze kadar bizlere destek olan kurumlarımız var. Ticaret il müdürümüz Recai Palabıyık ve diğer kurum müdürlerimiz özellikle manevi desteklerini hep gösterdiler. Özellikle valimiz Hamza Aydoğu’ya çok teşekkür ediyorum. Erzincan’a geldiği günden itibaren bizlere destek veriyor, bizlerle görüşerek kadın kooperatiflere verdiği desteği gösteriyor. Yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projemiz ile de daha geniş kitlelere hitap edeceğiz. Evde üretim yapan fakat Pazar bulamayan ihtiyaçlı olan tüm bayanlarımızı kooperatifimize bekliyoruz. Sosyal medya hesapları ve tanıklar kanalıyla bizler ulaşmak mümkün” dedi.