Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Üniversite öğrencilerine toplu taşımada yüzde 60 indirim

2023-2024 Eğitim öğretimin başlaması ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri ile kahvaltı programında bir araya gelen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu toplu taşımada öğrencilere yüzde 60 indirim müjdesi vermiş 10 TL olan bir binişin 4 TL’ye indirildiğini belirtmişti.

2023-2024 Eğitim öğretimin başlaması

Uygulamanın başlaması ile dolum noktalarına giden öğrenciler yeni uygulamaya göre cankartlarını güncellediler.

Kahvaltı programında öğrencilere seslenen Vali Aydoğdu; Müjdemiz var! Üniversite öğrencilerine yüzde 60 indirim. Sevgili genç üniversiteli kardeşlerimiz, Can Erzincan’a hoş geldiniz. Barışın ve huzurun merkezinde, kadim bir şehirdesiniz. Ailelerinizden uzakta olsanız da gurbette değilsiniz. Biz gurbetteki aileniz olmaya hazırız.Eğitim hayatınız boyunca her konuda sizlere destek olacağız. İlk olarak da ulaşım ücretleri ile başlıyoruz. Size düşen, ders çalışmak, ailelerinizi ve bizi gururlandırmak. Şimdi, vakit kaybetmeden kart dolum noktalarına giderek kartlarınızı güncelleyin. Biz büyük bir aileyiz” ifadelerine yer vermiş, öğrenciler tarafından büyük sevinç yaratmıştı.  

UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK

Uygulanacak yöntem aylık abonmanlık şeklinde olacaktır.50 binişlik kota ile 200 lira Bedel ile öğrenci kartına yükleme yapılacaktır şayet 50 binişlik bir ay boyunca yetmeyeceği öngörüsü veya tekrar bir 50 binişlik yükleme daha aynı ay  içerisinde yapılabilecektir.

Söz konusu bu abonmanlık sistemini kullanmak isteyen öğrenciler Kart dolum noktalarına yönlendirilerek bu abonmanlık tarifesini kullanabilmeleri için kişiselleştirmiş öğrenci kartlarının kart tipi bazında değişiklik yapıldıktan sonra abonmanlık yüklemesi yapılabilecektir.

Yapılan abonmanlık sisteminde kullanılabilecek ve geçerli olduğu hatlar üniversite hatları 19 20 ve 21 nolu hatlar şehir içinde ise hukuk fakültesine hitap eden 7 ve 8 nolu hatlar. Bu abonmanlık sistemini kullanan öğrenciler şehir içerisindeki araçları kullanmak istemeleri durumunda kişiselleştirilmiş abonmanlık sistemini adaptasyonu sağlamış kartlarına daha önceden artı para yüklemiş olmaları gerekmektedir.Yüklenmiş olan artı paralarını ise şehir içerisinde olan tarife üzerinden ödeme alınacaktır.

Söz konusu bu abonmanlık sisteminde kullanılan kartlar kendi aralarındaki hatlarda veyahut şehir içerisindeki diğer hatlarda aktarma yapamayacak her binişlerinde geçerli tarife üzerinden ücretlendirileceklerdir.

Bu abonmanlık sistemini kullanmak istemeyen öğrenciler Cankart öğrenci kartlarını herhangi bir adaptasyona gerek kalmaksızın dilerlerse normal biniş tarifesinden ve sistemin mümkün kıldığı bütün hatlardan aktarmalardan gerektiği şekilde istifade edebilecek veya isterlerse 140 binişlik kotalı aylık 650 TL ücretli abonmanlık sistemi yaptırarak seyahat edebileceklerdir.