Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da tarımda genç girişimci sayısı artıyor

Tarım alanında yatırımların artarak devam ettiği Erzincan’da koyun ağılı ve seralarda incelemelerde bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin; Erzincan’da özellikle genç girişimcilerin artmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Tarım alanında yatırımların artarak

Erzincan İl Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yapılan 500 baş kapasiteli modern ağılda incelemelerde bulundu.

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN POTANSİYELİNİN ARTMASINA KATKIDA BULUNACAK

İl Müdürü Şahin, küçükbaş hayvancılık sektörüne yönelik yapılan yatırımın hem modern anlamda hayvancılık yapılmasına hem de küçükbaş hayvan potansiyelinin artmasına katkıda bulunacağını söyledi.

İl Müdürü Şahin, toplam 7 milyon lira tutarındaki yatırım Erzincan’da küçükbaş hayvancılığa yatırım yapmak isteyen girişimcilere örnek teşkil edecek” dedi.

MALZEME ALIM BAŞVURULARI 19 ŞUBAT 2024 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

Yatırımcı Ömer Uysal aynı zamanda Yalınca köyünde TKDK desteği ile 6 dekar alanda sera yatırımı da gerçekleştirdi. Serayı da gezen İl Müdürü Şahin, “KKYDP destekleri kapsamında tarımsal üretime yönelik makine ekipman malzeme alım başvuruları 19 Şubat 2024 tarihine kadar devam etmekte olup İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği üreticilerimize sunmaya devam edeceğiz, yatırımlarını gerçekleştiren üreticimize hayırlı kazançlar diliyoruz,” dedi.