Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Havalimanında 7,2 büyüklüğündeki deprem senaryosu gerçeğini aratmadı

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanında konusu, 7,2 büyüklüğündeki deprem senaryosu olarak belirlenen tatbikat saat 15.01'da başladı ve 40 saniye sürdü. 200 personelin katıldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanında

Erzincan Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve 7,2 büyüklüğündeki deprem tatbikatına Havalimanı ARFF ekibi Erzincan Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, UMKE, 112 sağlık, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma JAK, Türk Telekom, İl Özel İdaresi, DSİ ve Türk Kızılay ekiplerinden oluşan 200’ e yakın personel katıldı.

Tatbikat öncesi AFAD ekipleri deprem anında, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Bilgilendirme sonrası siren sesi ile başlayan tatbikatta önce yolcular ve havalimanı personeli zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde içeriden çıkış sağlandı. Gelen ikinci siren ile alan boşaltılarak güvenli alana geçildi.

İçerinin güvenli bir şekilde boşaltılması sonrasında AFAD, DHMİ ARFF, DHMİ sağlık ekipleri zaman kaybetmeden içeriye girerek yaralılara ulaştı. Jandarma Arama Kurtarma JAK ekipleri ve Ayna isimli köpek yaralıların tespit edilmesinde önemli rol aldı. Yaralılara yapılan ön müdahale sonrası güvenli alana getirilen yaralılar ambulanslarla hastanelere götürüldü.