Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da fidan satışları pazarlarda başladı

Bahar ayının gelmesi ile birlikte Pazar tezgâhlarında satışa sunulmaya başlanan çeşitli meyve fidanları 100 ile 150 TL’den alıcı buluyor.

Bahar ayının gelmesi ile

İlkbahar ayları ile birlikte Erzincan’da meyve fidelerinin satışına başlandı. Erzincan’ın en kalabalık pazarlarından biri olan ve Buğday meydanında kurulan pazarda başta elma, armut, kiraz, vişne, şeftali, kayısı ve ceviz fidanları alıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor.

GEÇEN YILLARA GÖRE DÜŞÜŞ VAR

Fidan satıcısı Kenan Türk, “Bunlar muhtelif elma, armut, şeftali, kiraz, vişne, kayısı ve ceviz, asma gibi muhtelif fidanların hepsi burada mevcut. Şu an fidanlar 100 TL civarında. Gül ise 30-40 TL. En çok ceviz fidanı tercih ediliyor ve bunun fiyatı da 100’TL’dir ama fidanına göre de, cinsine göre de değişkenlik gösteriyor. Şuan satışlarımızda biraz hareketlenme ve talep var ama bakalım geçen yıllara göre biraz düşüş var. Bu ayın sonuna kadar satışlarımız devam edecek” dedi.

Müşterileri aynı zamanda uyaran fidan satıcısı Türk; bazı yerlerde aşılı diye deli ceviz satıyorlar, diğerlerinde de sahteleri olabiliyor. Mümkün olduğu kadar tanıdıklardan ya da bilenler ile birlikte alsınlar. Sahte olan fidanlar çok fazla meyve vermezler. Vatandaşlar bunları gözeterek alış veriş yapsınlar” dedi.