Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Cumhuriyetin 100. Yılı coşkulu kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yıl kutlamaları Erzincan Belediyesi Önünde bulunan Atatürk anıtına Erzincan Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Erzincan Belediyesi Çelenklerinin konulması ile başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının

29 Ekim sabahı Valilik makamın da Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun tebrikleri kabulü sonrasında Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen törenlere geçildi. Tören Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cem Kamil Sağcan ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun törene katılan vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladılar.

Selamlamanın ardından Saygı Duruşu ve Askeri Bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl mesajı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Cumhuriyetimizin parlayan yüzüncü yıl dönümüne şerefli adımlarla ulaşmış bulunmaktayız. Bin yıldır süren bir öykünün, yüz yıllık aydınlık bir başyapıta dönüşümünü yaşıyoruz. Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, onun cesur ve kararlı silah arkadaşlarıyla, aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda kurduğumuz Cumhuriyetin yüzüncü yılının doruk noktasındayız. Cumhuriyet, milletimiz için bir kavramdan çok daha fazlasını temsil ediyor. Bu, yüzyıllardır güneşin doğduğu ufkumuzdan batıya kadar süzülen ışığımızın, hak, adalet ve eşitlikle yoğrulmuş bir fikir harmanıdır. Cumhuriyet, tıpkı bir çınar ağacı gibi; kökleri geçmişte derinlere uzanan, dalları ise geleceğe umutla sarkan bir yaşam tarzıdır. Tarih boyunca Mevlana’nın dergâhında dönen semazenlerden, Yunus Emre’nin dudaklarından dökülen naif sözlerine; Pir Sultan’ın bağlamasından, Hacı Bektaş-ı Veli’nin hoşgörüsüne kadar uzanan bir çizgide, millet olarak oluşturduğumuz zengin kültürün, Atatürk’ün önderliğinde halka sunulmasıdır. Cumhuriyet, yıldızların gökyüzünde birleşip bir bütün oluşturduğu o nadide anlardan biridir. Bir milletin parlayan yıldızlarını, bir araya getirip tek bir ışık huzmesi altında toplamasıdır.

Cumhuriyet;  sessizliğin ortasında, bir milletin attığı “Ya İstiklal Ya Ölüm” narasıdır.

Cumhuriyet; omzunda bir ülkenin yüküyle yürümektir. Cephede cebinde mektupla yola devam etmektir. İmkânsızı aşmak ve başarmaktır. Bilime ve eğitime inanarak nesilleri aydınlatmaktır. Cumhuriyet;  köy meydanından cephelere binlerce umutla gitmek, ancak birkaç kişiyle geri dönmektir. Dönemeyeceğini bilerek annenin pencerede ışık yakalamasını beklemektir. Cumhuriyet; tüm dünyaya karşı bir bayrak, bir vatan, bir millet olmaktır.

Cumhuriyet sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Zaferin adıdır. Demokrasinin ışığında, her bireyin eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğu bir toplumun teminatıdır. Dağların zirvesine dikilen bayrakla rüzgârın şarkısını dinlemektir. Umudun en karanlık gecede bile yıldızlarla parladığı anın adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet, köprüler kurarak umutsuzluk denizlerini geçmektir. Fırtınalı gecelerde bile aydınlık bir yarına inançla gururla bakmaktır. Zorlukların içinde, güneşin en parlak şekilde doğduğu bir ufkun adıdır Cumhuriyet.

Cumhuriyet, çölde bir damla su kadar değerli, ormanda bir ağaç kadar köklüdür. Dönüşü olmayan yollarda bile geri adım atmadan yürümektir.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM TÜRKİYE’M

Bu duygu ve düşünceler içinde, tüm Erzincanlıların ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Nice yüz yıllara birlikte yürüyüşümüzün devamını diliyorum. Dünya durdukça bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle şükranla yad ediyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Doğum günün kutlu olsun Canım Türkiye’m” ifadelerine yer verdi.

Törende öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Erzincan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı birliklerinin yapmış oldukları silahlı gösteri ve yürüyüş, protokol ve provayı takip eden vatandaşlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Bando, Ordu Tören Bölüğü, Tören Komutanı ve Karargâhı, Malûl ve Muharip Gaziler, Okulların Bayrak ve Flamaları, Askeri Birlikler, Erzincan Belediyesi Mehter takımı ve meslek teşekküllerinin geçişi yapıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törene 7’den 70’ e tüm vatandaşlar Türk bayrakları ile Cumhuriyetin 100. yıl coşkusuna ortak oldular.