Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Erzincan Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

18 Mart Şehitleri Anma

Erzincan Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Zengin burada yaptığı konuşmasında: ‘Tarih boyunca sürdüre geldiğimiz vatan müdafaası ve muhafazası için ölümü bir muştu olarak bilmek ve zamanı geldiğinde ölüme sarılmak idraki ancak şehitlik gibi bir makam ile mümkün olurdu. Hakkıyla yurt, haddiyle vatan edindiğimiz bu topraklarda sadece son yüzyılda verdiğimiz şehit sayısı dünyadaki birçok ülkenin toplam nüfusundan çok daha fazladır. Bu bedel bizi kaygıya sürükleyen bir evham değil bilakis bizde olanın değerini her geçen gün artıran bir referanstır. Biz öyle inanıyoruz ki; bu topraklarda doğmak bir şans olduğu gibi bu topraklar için şehit olmak da bir şereftir.  Şehitlik; bir vatanda ve bir bayrak altında yaşamanın değil, bu değerler uğrunda ölmeyi göze almanın adıdır.  Şehitlik; “ben değil ama benden sonrakiler yaşasın” diye düşünebilmenin bakiyesidir.  Şehitlik; dalgalanan bayrakta da sarsılan toprakta da ebediyen yaşayabilmenin bedelidir.  Şehitlik makamı, bir taraftan bizi keskin bir bilinçle ahrete hazırlarken, bir yandan da bize bu toprakları yurt edinme hakkını bahşetmiştir.  Şehitlerimiz bu toprakların vatan olarak bilinip müdafaa edilmesinde en büyük payenin sahipleridir. Bu vesile ile Anadolu’nun her bir köşesinde sayısız Koçyiğitler yetiştiren Şehit annelerimizin ve babalarımızın ellerinden öpüyorum.  Sizler Helal lokmanızı, ak sütünüzü, göz nurunuzu ciğer parenizi feda ettiniz.  Hakkınızı helal ediniz.  Aziz şehitlerimizin ve ahrete irtihal etmiş tüm gazilerimizin ruhuna El-Fatiha’ ifadelerine yer verdi.

Şehitlik özel defterini yazan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ise burada yaptığı konuşmasında  ;  ‘ Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve beraberliği uğruna, göğsünü siper eden siz Aziz Şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuza geldik. Bugün, Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin, 109. Yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden siz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda seve seve canını veren fakat hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletimizin kahramanlık destanıdır. Bu büyük destan, ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur. Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu cennet toprakları bizlere vatan yapmak için atalarımızın gösterdiği olağanüstü mücadeleler, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür.Bu bilinçle, bizlere düşen en önemli görev, her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarını ilelebet korumaktır. Atalarımızın birlik ve beraberlik içinde verdiği büyük mücadeleyi millet olarak en iyi şekilde idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve cennet vatanımızı bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’ni en içten duygularla kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” Emanetiniz, emanetimizdir. Ruhunuz Şad olsun’ dedi.

Okunan Kuranı Kerim tilaveti ve yapılan dualardan sonra protokol mensupları şehit mezarlarını ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Düzenlen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3.Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vekili İsmail Yayan, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Komisyon başkanı Halil Odabaş, Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Zengin, gaziler, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.