Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Valisi Aydoğdu kent asayişine dair önemli açıklamalarda bulundu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, kentte yürütülen asayiş olaylarıyla ilgili bilgi verdi. Uyuşturucu, terör, trafik ve göçle mücadele konularında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Vali Aydoğdu, Erzincan’ın huzurun ve güvenliğin sağlanması için var gücümüzle, kolluk kuvvetlerimizle rehavete kapılmadan, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 2023 yılında kentte yürütülen asayiş olaylarıyla ilişkin açıklamada bulundu.

Yüzyıllar boyu farklı medeniyetlerin kucaklaşma noktası olan Erzincan, huzurun ve güvenliğin sadece bir temenni değil, yaşamın kendisi olduğu bir liman haline geldiğini ifade ederek konuşmasını yapan Erzincan Valisi Aydoğdu; Bizlerde göreve başladığımız ilk günden itibaren Erzincanlı hemşerilerimize en iyi şekilde hizmet etmek için arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İçişleri Bakanımızın Sayın Ali Yerlikaya’nın himayelerinde Türkiye’nin ve Erzincan’ın huzuru için güvenlikten asayişe, terörle mücadeleden siber suçlara kadar her konuda bizler ve kolluk güçlerimiz ve istihbarat birimlerimizle birlikte 7 gün 24 saat hesabıyla çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.

2 bin 006’sı Emniyet teşkilatı, 2 bin 283’ü de Jandarma komutanlığı emrinde olmak üzere toplam 4 bin 289 personelimizle 243 bin 399 hemşerimizin ve şehrimize gelen misafirlerimizin huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. İlimizin güvenlik ve asayiş olaylarına ilişkin çalışmaları ve elde edilen verileri kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

TERÖR OLAYLARI:

Yurt içinde ve yurt dışında güvenlik görevlilerimiz tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla bitme noktasına gelen terör örgütleri ile güçlü mücadele ilimizde de azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Başta PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere ülkemizin bütünlüğüne milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden terör örgütlerine yönelik olarak son iki ayda ilimiz genelinde 125 terör operasyonu icra edilmiştir, bunun sonucunda şuanda Erzincan’da bizim ilimiz sınırları içerisinde hiçbir terörist bulunmamaktadır. Erzincan’ın huzurun ve güvenliğin sağlanması için var gücümüzle, kolluk kuvvetlerimizle rehavete kapılmadan, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

GÖÇMEN KAÇAKLIĞI OLAYLARI:

Son iki ayda 29 göçmen operasyonu yapılmıştır. Bu operasyonlar sonucunda 222 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığı yapan 25organizetöradli makamlara sevk edilmiştir.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK OLAYLARI:

İlimizde son iki ayda; 63 operasyon yapılmıştır. İcra edilen bu operasyonlar sonucunda 141 şüpheli adli makamlara sevk edilmiştir. Uyuşturucu-Uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, ticaretini yapmaya çalıştıkları uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Burada altını çizerek bir şeyi vurgulamak isterim. Özellikle bu uyuşturucu ile ilgili arkadaşlarımızla birlikte okullarımızda, üniversitelerde, ailelere de eğitim vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü hiçbir şekilde gençlerimizi zehirleyenlere müsaade etmeyeceğiz.

KAÇAKÇILIK VERİLERİ;

İlimiz genelinde son iki ay içerisinde; 33 kaçakçılık operasyonu icra edilmiş olup, bu operasyonlar kapsamında yakalanan 52 şüpheli şahıstan 8’i tutuklanmıştır.
Yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemelere el konulmuştur.

MALİ SUÇ, SUÇ GELİRİ AKLANMASI OLAYLARI:

Son iki ayda; mali suçlarda 9operasyon icra edilmiş olup, bu operasyonlarda da13şüpheli yakalanmıştır.

ASAYİŞ OLAYLARI:

Erzincan İl genelinde 2024 yılının ilk iki ayında; 243 asayiş olayı meydana gelmiştir. Asayiş olayları aydınlatma oranında 2022 yılında aydınlatılma oranı yüzde 98 iken, 2023 yılının ilk iki ayında yüzde 99,2 oranına yükselmiştir. Bunun Türkiye ortalaması yüzde 90 iken, ilimizde oran yüzde 99,2’dir. Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlarda aydınlatma oranında 2022 yılında yüzde 91 iken, 2023 yılında ise yüzde 95,9 aydınlatma oranına ulaştık. Bu ortalama Türkiye genelinde yüzde 67,9 iken, biz bu anlamda ülke genelinde ilk 5 sırada bulunmaktayız. Kişilere Karşı İşlenen Suçlarda aydınlatma oranında 2022 yılı yüzde 99,5 iken, 2023 yılında ise yüzde 99,7 oranına ulaşmış bulunuyoruz. Mala karşı suçta evden hırsızlık, işyeri ve kurumdan hırsızlık, olaylarında 2022 yılında 541 olay gerçekleşmişken 2023 yılında ise yüzde 38 azalarak 334 olaya inmiş bulunmaktayız. Biz inşallah bunu daha da aşağılara çekmek için ekiplerimizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalışacağız. En iyi narkotik polisi anne projesi kapsamında 374 etkinlik yapılmış, 27 bin 778 vatandaşımıza ulaşılmıştır. Mevcut durum analizinden de anlaşıldığı üzere güvenlik güçlerimizin özverili çalışmaları neticesinde genel asayiş konusunda ilimizin durumu, başarı ve huzur ortalaması, ortalamanın çok çok üzerindedir.

Açıklamada İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Veysel Yanık’ta hazır bulundu.