Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan, Türkiye’nin lojistik üssü olacak

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, ilde görev yapan basın çalışanları ile bir araya geldi. Burada konuşan İl Müdürü Çelik, Erzincan’ı Türkiye’nin lojistik üssü yapacağız. Deprem bölgelerine en hızlı hareket eden ilde Erzincan oldu” dedi.

Erzincan İl Afet ve

Kısa bir sohbetin ardından AFAD il binasında toplantı salonunda basın mensuplarını bilgilendiren Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, Erzincan’da 2023 yılı boyunca gerçekleştirilen çalışmalar ile AFAD Erzincan İl Müdürlüğü çalışmalarını değerlendirdi.

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, Erzincan’da yürütülen ve devam etmekte olan çalışmaları göstermek için hazırlanan sunum eşliğinde yaptığı konuşmasında; Erzincan’da şu anda olası büyük bir afette en az 50 enkaza müdahale edecek şekilde ekipler yetiştirdik. Bu ekipleri 10’ar kişi sayarsak, 500 kişi şu an depremin ilk anında hazır olarak Erzincan’da bulunmakta. Geçmişte bu sayı maalesef hiç yoktu. Son yıllarda AFAD’a olan ilgiden dolayı bizde memnun kaldık. Arkadaşlarımız bu konuda yanımızdalar.

4 tane tam donanımlı arama kurtarma aracımız var. Toplam araç sayımız 10. 2 tanesi kayak merkezinde görevli. 1 tanesi paletli. Diğer 4 tanesi ise arazi aracımız. Köylerde hizmet etmeye devam ediyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’mizde 2023 yılındaki olay verilerine baktığımız zaman 19 tane mahsur kalma, 7 kaybolma, 64 trafik kazası, 1 KBRN, 1 Orman yangını, 5 Su baskını, 5 Yangın, 2 Fırtına 1 Boğulma, 7 kayıp vakasına müdahale edilmiştir.

EĞİTİMDE ERZİNCAN TÜRKİYE SIRALAMASINDA 5. OLDU

2023 Yılında toplam 2 bin 860 kişi Temel AFAD Gönüllüsü yapıldı. 2023 Yılı içerisinde yine toplam 190 kişinin Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri tamamlandı. Bu ne demek; enkazlara müdahale edecek ekipler demek. 190 kişi ve 3. Orduyu da kattığımızda bu sayı oldukça yükselmektedir. İlimizde 190 kişiye Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri verildik. Erzincan merkez mahallelerinde görev yapan Muhtarlara Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerini verdik, tamamladık. Merkez bitti. İlçeler ve köyler kaldı. İnşallah onu da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. İHH İnsani Yardım Derneği 16 kişi, Hayrat Derneği 29 kişi, Karayolları 16.bölge Müdürlüğü 15 kişi, MEB AKUB 21 kişi gönüllülerine ve 3. Ordu Komutanlığı personellerine 38 kişi Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri verildi. Afet farkındalık ve okul afet farkındalık eğitimi 92 bin 818 kişiye verildi. Türkiye sıralaması Ocak ayında açıklandı. İki gün önce açıklandı. Eğitimde Erzincan Türkiye sıralamasında 5. oldu. Afetlere katılmamıza rağmen AFAD Afet Eğitim Yılında dahi eğitimlerimizi asla aksatmadık. Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri 190 kişiye verildi. Büyük çaplı trafik kazalarında koordineli çalışma ve olay yeri yönetimi eğitimi 200 kişiye verildi. Çadır Kurma eğitimi 183 kişiye verildi. Hafif arama ve kurtarma eğitimi 190 kişiye verildi. İnsani yardım ve psikososyal destek eğitimi 190 kişiye verildi. KBRN farkındalık ve Şüpheli posta eğitimleri 139 kişiye verildi. Sivil savunma farkındalık eğitimi 160 kişiye verildi. TAMP-AYDES eğitimi 63 kişiye verildi. Yangın Farkındalık 20bin 559 kişiye verildi. Yangın Uygulaması 13 bin 876 kişiye verildi. Tahliye Uygulaması 22 bin 548 kişiye verildi. Deprem Anı Uygulaması 27 bin 129 kişiye verildi.

2023-2024 yılı yatırım programında yer alan inşaatlar ile ilgili bilgi veren Çelik ardından Erzincan Merkezde yer alan toplanma alanları ile de bilgilendirmede bulundu. Son olarak Erzincan’ı lojistik merkez yapma yolunda çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden İl Müdürü Çelik konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

AFAD il binasında toplantı salonunda gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısına Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Turan, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Taha Yasin Dal, Planlama Zarar Azaltma ve İyileştirme Şube Müdürü Murat Ursavaş ve Eğitim Şube Müdürü Alpaslan Orhan’da katıldı.