Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Filistin için tek yürek oldu

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde dört yol Cumhuriyet Meydan’ında bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Filistin’e destek çağrısında bulundu.

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları

Erzincan Dört yol Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından, Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Diyanet Sen Erzincan Şube başkanı Zakir yıldız AKSA’nın yiğitlerine selam olsun diyerek başladı.

Yıldız; Sevinçliyiz; Terör devleti İsrail’in kurulduğu 1948 yılından bugüne hep saldırıya uğrayan, yaralanan, şehit olan, evinden barkından olan bizlerdik. Camilerde, meydanlarda sayısız hüzün dolu gıyabi cenaze namazı kıldık. İlk defa kuşatmayı yarmak için harekete geçen, yaşamaya mecbur edildiğimiz açık hava hapishanesinin duvarların aşan bizler olduk. Günleri insanlar arasında çeviren rabbimize sonsuz şükürler olsun, bu sebeple sevinçliyiz.

Ümitliyiz; Firavun zulmünden Allah’ın lütfü ile yarılan denizden geçerek özgürleşen ataları gibi, Aksa’nın yiğitlerinin hapishane duvarlarını yıkarak, demir kafesleri delerek özgürlüklerine kavuşacaklarının, terör devletini yerle bir edeceklerinin, Filistin’i Siyonistler için yaşanmaz kılacaklarının ümidini taşıyoruz. Kavli ve fiili dualarımız bu ümidimizin hiç kırılmaması, hep canlı kalması ve gerçekleşmesi için ümitliyiz.

Uyarıyoruz; Terör devleti ile ilişki kuran ve ilişkilerini geliştiren tüm devletleri ve özellikle halkı Müslüman olan devlet yöneticilerini uyarıyor, kararlarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor, direnişin zaferi sonrası pişmanlıklar yaşayabileceklerini hatırlatıyoruz. Bunu daha başlangıç olduğunu, tevhit mücadelesinin dünya durdukça devam edeceğini, hep birlikte ve teyakkuz halinde olmanın zorunluluk olduğunu, direnişçilere maddi ve manevi yardımlarımızı artarak devam etmesi gerektiğini hatırlatırken hiçbir şeyin bitmediğini bilerek tedbiri elden bırakmayacağız.

Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları platformu olarak, safımız, duruşumuz ve dualarımız direniş yiğitlerinden yanadır. Direniş yiğitlerine maddi ve manevi desteğimiz, AKSA özgürleşene dek devam edecek, dostluğumuz baki kalacak. Böyle bilinsin, ifadelerine yer verdi. Basın açıklaması yapılan Duanın  ardından son bulurken programa katılım sağlayan STK ve vatandaşlar attıkları sloganlar sonrasında dağıldılar.