Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E-Ticaretin Gözü 2023’ün Son Çeyreğinde

E-ticaret sektörü, yerel ve global alışveriş kampanyalarının yoğunlaşacağı 2023’ün son çeyreğinde yeni rekorlar hedefliyor. Ekim-Aralık döneminde internetten, toplam tutarı 600 milyar TL olan 1,3 milyar adet sipariş verilmesi bekleniyor.

E-ticaret sektörü, yerel ve

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Ticaret Bakanlığı ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre son 4 yıldır internette en fazla alışverişin Kasım ayında yapıldığını; Kasım ayını Aralık ve Ekim ayının takip ettiğini anımsattı.

GÜNLÜK 15 MİLYON İŞLEM

2021 yılında 381 milyar liralık toplam e-ticaretin 127 milyar liralık kısmının, geçen yıl da 800 milyar liralık toplam e-ticaretin 266 milyar liralık kısmının Ekim-Aralık döneminde yapıldığını, bu dönemlerde günlük sipariş adedinin 13 milyonu aştığını kaydeden Güçlü Kayral, şunları söyledi:

“Kasım ayı başta olmak üzere son çeyrekte, e-ticarette yerel ve global kampanyalar yoğunlaşıyor. Özellikle bu yıl 24 Kasım’a denk gelecek dünyada Black Friday, Türkiye’de Efsane Cuma olarak düzenlenen kampanya ile e-ticaret zirve yapacak. Siber Pazartesi, 11.11 Bekarlar Günü, yılbaşı alışverişleri de son çeyrekte e-ticaretin en fazla yoğunlaştığı dönemler olacak. Bu yılın ilk 8 ayının verilerini açıklayan BKM’ye göre internetten kartla yapılan işlem adedinde yüzde 25, işlem miktarında ise yüzde 130’luk artış yaşandı. Bu büyümenin son çeyrekte de sürmesini bekliyoruz. Ekim-Aralık döneminde günlük sipariş adedi 15 milyona yaklaşacaktır.”

35 MİLYON MÜŞTERİ, 600 MİLYAR LİRA CİRO

Türk firmalarının kampanyalarını global şirketler gibi bir günle sınırlı tutmayıp 2-3 güne hatta bir haftaya yaydıklarının altını çizen Kayral, “Son çeyrekteki kampanyalara 35 milyonun üzerinde kişinin katılması, cironun 600 milyar lirayı aşması hedefleniyor. Ürünlerinde yüzde 70-80 indirim uygulayan siteler bile oluyor. Kampanya düzenleyen bu sitelere Avantajix.com üzerinden gidenler, ayrıca üste nakit para kazanarak inanılmayacak derecede ucuza alışveriş yapmış oluyorlar” diye konuştu.

Kayral, son çeyrekteki kampanyaların Avantajix.com üzerinden takip edilebileceğini sözlerine ekledi.