Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DGS Sonuçları Açıklandı

ÖSYM Başkanlığı tarafından 29 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen DGS yerleştirme sonuçları resmi olarak açıklandı

ÖSYM Başkanlığı tarafından 29

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili bilgi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapıldı.

Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlara erişebilirler.

Bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıt işlemleri ilgili üniversiteler tarafından 14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Elektronik kayıt yapmayı tercih eden adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını kullanabilirler. Bu işlemi gerçekleştirmek için https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresini 14-18 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edebilirler.

Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adaylar, üniversitelerin resmi web sitelerinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmeli.