Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyüklerimize hak ettikleri ilgiyi, sevgiyi ve saygıyı her zaman göstermeliyiz

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; yaşlılarımızın sorunlarına duyarlı olmalı, sorunlarının çözümü için başlatılan girişimlere destek vermeliyiz” dedi.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası

Vali Aydoğdu mesajında; Yaşlılık, hayatın akışı içinde bilgelik ve deneyimlerin kristalleştiği, yaşanmışlıkların biriktiği özel bir dönemdir. Bu dönem, insanın kendini ve çevresini daha derinlemesine anlamasını sağlayan, yaşamın tatlı ve acı tecrübelerinden süzülen özgün bir bilgelik devridir.

Yaşlılarımız toprağı tutan, gölgesinde serinlediğimiz çınarlar gibidirler. Onlara “Bereket Unsuru” nazarıyla bakıp, hayır dualarını almalıyız. Büyüklerimize yönelik saygı ve sevgi, köklü medeniyetimizin en temel değerlerinden biridir. Onlara hürmet göstermek, sorunlarına çözüm aramak, mutluluklarına ortak olmak ve hayatın zorluklarına karşı onları yalnız bırakmamak, bizim en önemli görevlerimizdendir.

Yaşlılarımızın tecrübelerinden yararlanabilmek, onları toplumsal yaşamdan koparmadan en iyi koşullarda yaşatabilmekle mümkündür. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle hareket eden devletimiz, büyüklerimizin, hayatlarının ikinci baharını huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için çaba göstermektedir.

Toplum olarak geleceğe güvenle bakabilmemiz için, yaşlılarımızın sorunlarına duyarlı olmalı, sorunlarının çözümü için başlatılan girişimlere destek vermeliyiz. Büyüklerimize olan minnettarlığımızı ifade etmek için bu haftayı fırsat bilmeli, başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm büyüklerimize hak ettikleri ilgiyi, sevgiyi ve saygıyı her zaman göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Yaşlılar Haftası’nı en samimi duygularımla kutluyor, Cenab-ı Allah’tan değerli büyüklerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve hayırlı bir ömür diliyorum.